Hur många nära vänner har du?

Nära vänner

Enligt nätverksforskaren Fredrik Liljeros  i en artikel i DN så kan du definiera dina nära vänner eller “starka kontakter” som de personer som skulle ge dig ett lån på 10 000 kr.

Gratis videoträning (på engelska): Dubbla ditt sociala självförtroende på 5 minuter

  • Använd "konversationell trådning" för att undvika pinsam tystnad
  • Det bästa sättet att komma förbi meningslöst kallprat
  • Krossa jobbig självmedvetenhet med den nya "OFC-metoden"
  • Myten att du behöver ett "intressant liv" för att vara intressant

Våra nära vänner fyller vårt sociala behov, samtidigt fungerar de också som en trygghet och ett socialt skyddsnät. Men skulle det då betyda att fattiga vänner är sämre vänner? De kan ju fortfarande ge oss den sociala biten, även om de inte kan erbjuda det ekonomiska skyddsnät som en rikare vän kan.

De flesta av oss har någon eller några nära vänner, vissa kanske inga alls… Ensamhet är förmodligen en känsla de flesta människor känt någon gång i sitt liv och det är en verklig rädsla för många.

Jag tror att du som läser kan bidra till den här diskussionen, därför vill jag höra dina åsikter och tankar kring vänner. Hur många nära vänner har du som skulle låna dig 10 000 kr? Kan vänner verkligen mätas i hur mycket pengar de är villiga att låna ut? Kan det vara moraliskt försvarbart att välja en rik vän över en fattig?

Stämmer detta in på dig?

  • Du tänker för mycket och fastnar i ditt huvud i sociala situationer
  • Dina konversationer rinner ut i sanden och du får slut på saker att säga
  • Du känner dig ofta hämmad när du pratar

Tillsammans med konversationsexperten David Morin har jag utvecklat en gratis videokurs (på engelska) för att skippa kallpratet och skapa det sociala liv DU vill ha: Visa mig nu.