Raggningsrepliker fungerar?

Raggningsrepliker som är dåliga kan resultera i en blåtira

Enligt expressen så har det nyligen gjorts en undersökning som visar att flertalet kvinnor uppskattar raggningsrepliker. Först kände jag mig lite tveksam till det hela då källan inte var så trovärdig, men när jag tänkte efter så går det faktiskt ihop med många av de socialpsykologiska teorier jag känner till.

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

För att dra raggningsrepliker så krävs det både självförtroende och humor, med tanke på hur många som kollar snett på detta fenomen.

  • Humor är en av de egenskaper som värderas högst hos potentiella partners.
  • Självförtroende är också en högt värderad egenskap hos potentiella partners och tyder på en god självkänsla.

Så om man drar någon av alla raggningsrepliker på ett humoristiskt och taktfullt sätt, då förmedlar man ovan nämnda egenskaper – tack vare en lite småtöntig raggningsreplik!

Detta fick mig att tänka på en period jag hade när jag gick ute mycket på krogen för att ragga. En kväll så kom jag att tänka på hur kul det skulle vara att prova lite klassiska raggningsrepliker, med skratten i halsen gick jag fram till en sötnos och sa: ”Tjena kexet, står du här och smular?” och fick ett glatt skratt tillbaka, sen frågade jag tjejen på date och det ville hon gärna!

Min slutsats blir att även om raggningsrepliker kan uppfattas som tråkiga och alldagliga så är det inte vad du säger, utan hur du säger det som spelar roll – då kan även den töntigaste raggningsrepliken ge ett skratt. Men ta själva undersökningen med en nypa salt.

Vad har du själv för erfarenhet av raggningsrepliker? Vilken är den värsta och den bästa raggningsrepliken du hört?