Tjejer kan också ragga!

Game Girl - ragga på killar

Jag läste precis denna artikel i DN – med raggningstips till tjejer!

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Det är Sara Starkström som skrivit raggningsboken Game Girl och här är några av tipsen i boken för hur tjejer kan ragga på killar:

  • Knäck en isbit på bardisken och säg “Nu är isen bruten mellan oss.”
  • Fråga “Du kanske är mannen i mitt liv?” efter att du presenterat dig.
  • Beställ en drink eller en öl och be bartendern skicka glaset till ditt span med en hälsning. Gör en luftskål.
  • Eller klassikern – “Ska vi hångla?”

Även om jag inte kan säga att detta är tips jag skulle ge så tycker jag att Starkström förmedlar två viktiga saker, att tjejer ska våga ta för sig mer – självförtroende – samt att de kan ta raggningen med en klackspark och bara ha kul! Dessutom tycker jag att det är jättekul med denna typ av bok som ger ett annat viktigt budskap – tjejer kan också ragga!

Normen i vårt samhälle har länge varit och är fortfarande till stor del att mannen ska ta de sexuella initiativen vilket lämnar kvinnan i en mer passiv roll. På senare år har jag dock långsamt börjat märka en förändring i denna norm och andra relaterade attityder, det börjar bli allt mer accepterat för tjejer att ragga och ta initiativ. Killar efterfrågar i allt högre grad att tjejer tar för sig och visar intresse.

Om några år kanske mina tjänster inte längre behövs för killar som vill få kontakt med tjejer – när tjejerna tar alla initiativ istället. Kanske blir det inga tjejer kvar för killarna?

Fler artiklar och sidor för boken Game Girl och hur man raggar på killar

http://hd.se/mer/2010/11/19/sluta-dissa-borja-ragga/
http://thegamegirl.blogg.se/
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3940&artikel=4137041
http://www.aftonbladet.se/wendela/article7800996.ab
http://www.bokus.com/bok/9789186283162/game-girl/

Hur skulle du reagera om en tjej raggade på dig med ovanstående fraser? Tjejer – har ni raggat och tagit första steget någon gång? Kommer tjejer och killar ta lika mycket initiativ i framtiden – kommer raggningen bli jämställd?

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Tillsammans med konversationsexperten David Morin har jag utvecklat ett gratis test (på engelska) för att skippa kallpratet och skapa det sociala liv DU vill ha: Gå till testet.