Fråga ut tjej i skolan | Läsarfråga

Hej Viktor! Jag skulle behöva din hjälp med ett problem.

Är intresserad av en tjej som går i samma klass som mig (3an på gymnasiet) och det vet hon om. Vi har ofta längre ögonkontakter när vi väl pratar. Jag skulle vilja säga att hon är lite intresserad av mig med.

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Fråga ut tjej i skolan

I skolan så umgås hon alltid med sina två vänner i klassen och jag umgås med mina vänner. Blev nyligen singel från ett förhållande som varade en

bit över 3 år. Förra veckan bjöd hon och hennes kompisar med mig och min vän med ut på klubben. Hon stirrade in i mina ögon samtidigt som hon ställde frågan. Jag vil

l verkligen tro att hon gillar mig med.

Nu kommer mitt problem: jag vill ta det ett steg längre. Hur ska jag göra det? Vi ses knappt i skolan och när vi gör det är det antingen på en tyst lektion eller så går hon snabbt förbi med sina två väninnor.

Rent spontant känner jag att det blir väldigt pinsamt om jag frågar henne om hon vill ta en fika medan hennes två vänner stå bredvid. Hur ska jag få tag i henne ensam? Vad ska man säga?

Känner verkligen något för den här tjejen och skulle vara extremt tacksam om du kunde hjälpa till! Jag är nästan säker på att det finns något underbart mellan oss men jag vet inte hur jag ska ta första steget!

Varma hälsningar!
William

Svar om att fråga ut tjej i skolan | Dejtingcoachen

Det låter som att hon redan försökt ta det ett steg längre när hon frågade om du ville med på krogen, vad hände då?

Annars kan det vara bra ifall du tar reda på något som ni gemensamt gillar, säg ett band eller en sport och fråga sen om hon vill göra den aktiviteten med dig/se på en match/konstert. Detta är saker du kan fråga oavsett om hon är ensam eller inte, börja med att ställa nyfikna frågor tills ni hittar ett gemensamt intresse och när du hittat ett så tar du chansen och frågar ut henne. På det sättet blir det bara en naturlig fortsättning på konversationen.

Även om du inte vanligtvis pratar med denna tjej i skolan tycker jag att det är en bra början att prata där (även med kompisar i närheten). Gör det till en vana att prata med dina klasskompisar, speciellt de du vill lära känna bättre.

Det finns massor av andra alternativ, men där har du ett naturligt och fungerande sätt att fråga ut en tjej i skolan på. Är det något mer du funderar över? Vad blir ditt nästa steg?

Uppföljning om tjej i skolan | William

Jag och en annan vän var med de tre tjejerna ute igår kväll, den tjejen jag är intresserad av bjöd nämligen med oss. Jag tackade självklart ja och vi träffades innan hos en av tjejerna. Där samtalade vi lite gott och alla hade väldigt kul. Jag och Hon pratade pyttelite men det var knappt något. Mestadels pratade vi i grupp.

I alla fall vi lämnade huset och vi åkte in till staden. När vi kommit in i klubben var det större del av kvällen dans. Vi dansade i grupp, men självklart kommer andra killar och vill dansa med de tjejer jag var där med. Hon jag gillar, sträckte ut armarna och smekte mitt ansikte lätt några gånger under kvällen, vad betyder det? Det var i alla fall lite tease av henne.

Hon dansade med flertal killar under kvällen, inte något sexigt av vad jag kunde se. En av killarna bad om hennes nummer, han fick då nej som svar och jag kände mig lite stolt över henne.
Det var väldigt svårt att finna möjligheten till att dansa med Henne själv så det jag lyckades med var någon hand på höfterna och midjan.

Hon och hennes kompisar drog i mig ifall de såg mig och de ville dansa hela kvällen. Jag vet inte om det betyder något, ni får gärna avgöra, men de frågade några gånger var min vän var. Han var inte med oss och dansade. Då tänkte man ”Jaha, duger inte jag? Vill ni ha honom istället för mig?”. Kändes lite extra hårt när Hon var en av de som frågade. Han blir dessutom väldigt charmig när han har fått i sig lite alkohol, så när de väl träffades så hamnade jag lite i skymundan. Jag pratade med honom om det och han sa att han skulle försöka tagga ner.

Bjöd Henne även på en drink, som hon verkade vilja ha. Jag kommer inte ihåg hur det gick till men vi skålade efteråt och blickarna tackade mig på ett, jag skulle vilja säga, flörtigt sätt.

Jag blev väldigt snabbt depp när jag inte fick all den uppmärksamhet som jag ville ha innan vi sa hej då. Pratade alltså knappt någonting vilket jag ångrar nu som in i bänken. När det var dags att ta farväl så kramades vi inte, utan min kompis fick varsin kram av tjejerna.
Dock fick jag tre klappar på axeln av henne när jag höll på att resa mig upp. Jag kollade på henne och sa hej då, alla tjejerna från skolan svarade.

Det du skriver låter väldigt bra. Vi har samtalat lite ytligt i grupp och jag har riktat mig mest till henne och hon mest till mig. Än så länge har jag dock inte hittat något gemensamt.

Har fått rekommendationer av vänner att bara köra hårt. Fråga henne rakt ut om hon vill ta en fika, men det känns så riskfullt. Känner att jag vill göra på det sättet men det känns som om den potentiella dissen kommer att skada mig stort. Dessutom så lär det bli pinsam stämning efteråt. Vad tycker du? Bara fråga henne rakt ut om en fika?

Vill inte heller ställa till en stor scen mitt i den öppna delen av skolan, vilket är där vi oftast ser varandra.

Tackar så hemskt mycket för ditt svar.

Svar | Dejtingcoachingen

Fråga dig själv vad den största risken är, att aldrig få en chans med din drömtjej eller att få ett nej när du frågar tjejen i skolan? När du berättar om det låter det verkligen som att det är en risk du behöver ta, för din egen skull. Ifall du undviker risken att bli dissad resten av ditt liv är detta bara ett mönster som kommer fortsätta att upprepas och samma problem kommer återkomma med andra tjejer (efter att du har missat alla dina chanser med denna tjej och det tillslut rinner ut i sanden).
Hur du tar din chans är mindre viktigt i mina ögon, att fråga henne rakt ut på en fika kommer antagligen fungera jättebra så länge det finns något intresse från hennes sida vilket det verkar göra. Även om jag personligen tycker att fika är en lite tråkig dejt, det finns bättre alternativ. Men det viktigaste är som sagt att möta din rädsla och bryta mönstret av att inte ta initiativ med tjejen du gillar genom att ta initiativ.
Jag hoppas att du kan ta till dig av det här budskapet även om det är hårt och svårt, jag önskar dig all lycka!

Uppföljning | William

Du ska ha hemskt stort tack för stödet och för hjälpen! Nu känner jag mig verkligen övertygad för att ta steget. Jag har dig att tacka!

Tacksamma hälsningar
William

Uppdatering från William

Ja du, det gick absolut inte som tänkt! Frågade henne om en fika men fick att vi bara är vänner som svar. Sånt är livet, blev inte deprimerad för det! Nu efteråt känner jag inte samma dragning till henne utan det blev mycket enklare, innan tänkte jag på henne nästan dygnet runt.

Hon kommer förresten hit ikväll. Hon, jag och några andra ska nämligen till något uteställe senare ikväll så blev inte alls konstig stämning efteråt.

Dessutom så har jag träffat en ny tjej som jag precis bytte nummer med idag faktiskt! Tack ska du ha ännu en gång för all hjälp!

Vad har ni själva för erfarenhet av att fråga ut en kille eller tjej i skolan? Har ni blivit utfrågade av någon när ni varit i skolan? Kommentera!