Jag älskar dig | Problem med min pojkvän

Fråga från Nina om att säga ”Jag älskar dig”

Det är så att jag har en pojkvän sedan cirka 1-2 månader. Vi har det otroligt kul tillsammans, vi älskar varandra och åtrår varandra. Han säger ofta och mycket ”Nina, du är vacker, jag älskar dig, du är this du är that”.

Saken är att jag har aldrig älskat en kille så som jag älskar min pojkvän. Jag kan inte föreställa mig en vardag utan honom. Det hela har gått otroligt snabbt. Jag menar vi möttes på en chat, chattade hela sommaren för att sedan träffas i augusti. Jag kände direkt att han var min.
Jag älskar dig

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Men. Vi pratade i helgen om oss. Min pojkvän sa att jag nästan är perfekt. Jag frågade vad som fattades. Han sa att jag har svårt att visa känslor. Att när han hör mig säga ”jag älskar dig” så låter det lite nonchalant. Som om jag inte menar det. Ibland tvivlar han på att mina känslor är äkta. Jag förklarade läget och sa som det var. Att jag älskar honom otroligt mycket och inte kan föreställa mig hur det skulle vara utan honom. Jag menar. Allt. Skulle inte byta en enda egenskap hos honom.

Hur ska jag bli bättre på att visa mina känslor? Hur ska jag visa för min pojkvän att jag verkligen älskar och vill ha honom, always all the time?

Svar från dejtingcoachen

Sirusho, jag kan se två alternativa förklaringar, det ena är att du kanske inte säger det fullt så äkta som du kan när du väl säger att du älskar honom? Om du till exempel alltid säger ”Jag älskar dig” efter varje samtal så kan det lätt bara bli en tom fras du säger av vana. Ifall det stämmer råder jag dig att istället för att överösa honom med en tom fras, spara på den och säg hur mycket du älskar honom när du verkligen känner det ända in i ditt hjärta. Så småningom kommer det sjunka in hos honom.

Det andra alternativet är att din pojkvän inte riktigt kan förstå hur mycket du älskar honom, det är väldigt vanligt att människor har svårt att ta emot hur älskade de egentligen är av nära och kära. Då spelar det ingen roll hur äkta du än säger det, utan då handlar det om att han behöver komma till insikt, både på ett intellektuellt och känslomässigt plan att han faktiskt kan och förtjänar att vara älskad. Först då kommer han förstå din kärlek fullt ut.

Sedan hör jag också att er relation är i ett tidigt stadium, ni är båda väldigt förälskade och hormonerna stormar för fullt. Låt tiden gå, fortsätt att träffas och ge varandra kärlek, låt relationen utvecklas i en naturlig takt. Det låter som att ni ändå är på helt rätt väg.

Det sista rådet jag vill ge till dig är att inte sträva efter perfektion, det kan döda livsgnistan även hos de starkaste av oss då det aldrig är möjligt att nå dit. Sträva efter att vara bra nog och tillåt dig även att vara dålig, det kommer ge dig energi att bibehålla en givande relation både med dig själv och din pojkvän så mycket längre.

Vad är dina tankar om detta? Något annat du funderar över?

Ninas kommentar

Tack för att du tog dig tid för att hjälpa mig. Jag tror att det här andra alternativet stämmer, att han tvivlar på sig själv. Det har framgått tidigare att han har tyckt att jag är för bra för honom, att han inte förtjänar mig m.m. Jag har dock hela tiden sagt emot och förklarat att han är det bästa som har hänt mig. Jag ska fortsätta övertyga honom att jag verkligen älskar honom. Orden ”jag älskar dig” är inte något vi sprider omkring oss. Vi har sagt det ett par gånger. Första gången vi sa det hade vi inte ens träffats. Utan på msn. Efter vi hade träffats sågs vi tre gånger innan han sa jag älskar dig. Vi var inte ens ett par då, utan mer på G. Vi gick ut stadigt på träffar och vi kysstes inte ens framtills den tionde ”träffen”. Då blev vi även ett par.

Tack för din hjälp, verkligen.

Boktips och nyheter om att älska:

Svd Expressen
Bok om kärlek av Stielli
Bok om kärlek av Ardelius
Bok om kärlek av Fransesco
Bok om kärlek av Ahern

Vad är era upplevelser av att säga eller höra ”Jag älskar dig”? Hur känns det att säga det, enkelt, svårt?