6 dissar! Roliga & bra dissar till killar/tjejer

Ibland märks det knappt och ibland gör det ont i hela kroppen – jag pratar om dissar och att bli dissad. Här kommer 6 smärtsamma, roliga eller bra dissar som bekanta, läsare och okända delat med sig av.

Diss 6. Den pinsamma tystnaden

Goran, kille, 15 år

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Dissar, bra/roligt att bli dissad som skräp

Jag gillade en tjej på hemspråket i högstadiet, men jag vågade verkligen inte prata med tjejer över huvud taget. En gång var vi båda tidiga till en lektion och vi hälsade båda på varandra med tysta ”Hej”. Sen blev det en sådan där tyst, obehaglig tystnad. Jag bröt tystnaden med att försöka imponera på henne:

Jag: ”Läraren tycker jag är jätteduktig på bosniska.”
Hon: ”Aha okej.”

Jag ville springa hem just då, men nu kan jag skratta åt det!

Diss 5. Det regnar!

Karl, kille, 19 år

Jag hade gått i runt fem minuter av min halvtimmes-promenad hem från skolan när det helt plötsligt börjar ösa ner regn. Det är inget vanligt regnoväder jag pratar om nu. Utan det var regndroppar stora som knogar som smattrade och föll så tätt så man knappt hade sikt framför ögonen.

Men framför mig såg jag ändå ett stort rött paraply som jag lunkade ikapp. Det visade sig även att bäraren av detta paraply var en söt tjej och på ren reflex frågade jag om vi inte kunde dela paraply.
Hon: ”Eh haha! Nej”
Jag: ”Okey…”

Dagen efter var jag sjuk.

Diss 4. MSN-ragget

Martin, kille, 16 år

Jag la till en brud på MSN några år sedan, då det var populärt att ragga på MSN. Hade träffat henne samma dag och fick hennes MSN från en kompis.
När jag lade till henne så får jag meddelandet: ”vem?”
Jag säger vem jag är och att vi träffades dagen innan.

Hon: ”Jaha, jag vet vem du är.”
Jag: ”härligt, så vad händer då?”
Hon: ”<namn> är nu offline”

Diss 3. Första dejten

Marimu, tjej, 16 år

Jag skulle möta en kille på cykel, vi pratade i telefon och när vi såg varandra så sa han ”Jaja, nu kan vi ju lägga på. Vi ser varandra.” Så jag la på och han stannade cykeln en bit ifrån mig, hans telefon ringde tydligen igen så han svarade. Han stod och pratade ett tag och sen så bara vände han och cyklade hem igen…

Diss 2. Vänskapszonen

Adam, kille, 17 år

Hon: ”Jag ser dig bara som en vän.”

Fy fan.

Diss 1. En bra diss

Magnus, kille, 23 år
Jag tog en tjej i hand under en konsert, bara utan att säga något. Efter en stund drar hon handen från mig och säger: ”Du är jättesöt, men min kille skulle nog inte gilla det här, men du kan säkert få nån annan!”.

Jag vet inte om det var sant eller inte, men det var den finaste diss jag någonsin fått.

Finns det bra dissar? Är dissar till tjejer annorlunda än dissar till killar? Har du hört eller fått några roliga dissar?