Hångla – guide och video

Pussa, kyssa, hångla – vad du än kallar det så är det något de flesta av oss njuter av. Att hångla är också ett spännande sätt att använda vårt kroppsspråk. Därför letade jag upp den här trevliga och lite humoristiska videon på hur man hånglar mer kreativt, förhoppningsvis ger detta videoklipp ny inspiration inför nästa hångel.

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Från tama pussar till hett hångel: Steg för steg guide

Det är lätt hänt att man ger sin partner eller dejt en snabb puss på munnen för att visa sin kärlek, särskilt när man skiljs åt eller ses igen. Men varför inte utveckla era vanliga snabba kyssar till ett hett tvåminutershångel? Det skapar definitivt extra krydda och attraktion i relationen!

1. Börja med en björnkram

När ni ses eller ska skiljas åt, börja med att krama henne ordentligt med båda armarna. Håll kvar och håll om ett par sekunder, luta dig sedan tillbaka så att du kan få ögonkontakt.

2. Se henne djupt i ögonen

Fortsätta hålla om henne men se till att skapa ögonkontakt och se henne djupt i ögonen.

3. Berätta hur du känner

Medan du ser henne i ögonen, berätta vad du känner för henne just nu. Det kan vara allt från ”jag älskar dig så otroligt mycket” till ”jag har haft en så himla fin dag med dig!”, ”jag gillar verkligen att hänga med dig” eller ”åh, vad jag har längtat efter dig!”

4. Smek hennes kind

Medan du pratar eller sekunderna efteråt (när hon förmodligen svarar dig), smek varsamt och mjukt hennes kind med din hand.

5. Dra fingrarna genom hennes hår

Fortsätt med handen som smekte kinden och dra fingrarna genom hennes hår. Håll sen kvar handen runt hennes nacke och för hennes huvud långsamt mot ditt.

Hångla passionerat

6. Kyss henne ömt & passionerat

Låt era läppar mötas i en öm och passionerad kyss. Se till att ha mjuka läppar och håll kvar dem mot hennes och fortsätt kyssa henne – precis tvärtemot en snabb puss! Beroende på vad du och hon gillar kan du låta era tungor mötas eller nafsa henne lätt i läppen.

7. Tryck din kropp mot hennes

Om ni står intill en vägg, se till att ni lutar er mot den (så att hon är intill väggen och du ytterst). Om ingen vägg finns till hands kan du ta ett fastare tag och hålla om henne lite hårdare än innan. Tryck mjukt din kropp mot hennes samtidigt som du fortsätter kyssa henne. I det här läget kan du även kyssa henne i nacken och/eller nafsa henne i örat för lite extra hetta. Om du vill hetsa upp henne ännu mer kan du ta ett litet steg in mot henne (om det behövs) och trycka ditt lår lite lätt mot hennes underliv – men se till att göra det väldigt mjukt och inte snabbt eller hårt. Behåll sen bara ett lätt tryck med låret för att göra hånglet ännu sexigare.

8. Smek hennes kropp

Använd dina händer och smek hennes kropp under tiden. Låt händerna smeka hennes rumpa (där du även kan klämma till lite hårdare), höfter, lår och rygg. Om hennes kläder tillåter, för gärna in en hand under hennes tröja och smek hennes bara hud. Du kan också låta handen/händerna stanna på ryggen eller på höfterna och håll om henne med ett fast tag.

9. Avsluta kärleksfullt med ett löfte om mer

När det börjar bli dags att runda av (eller se till att fortsättning följer någon annanstans), luta dig tillbaka och se henne återigen djupt i ögonen. Avsluta med att säga något som visar att du vill ha mer, till exempel ”jag kommer att sakna dig” (om ni skiljs åt) eller ”jag längtar tills ikväll…”.

Några mer ”kreativa” hångeltekniker

Hångelteknik 1: Fjärilen

Det kan vara skönt att inte behöva använda läpparna när du ska hångla, prova ögonfransarna istället. Håll era ansikten väldigt nära varandra, så nära att du kan borsta dina ögonfransar med den andras kind, ögonfransar, hals eller öra. Variera hastigheten som du blinkar med och utforska nya ställen med dina ögonfransar. Görs med fördel långsamt när ni båda mest vill mysa.

Hångelteknik 2: Upp-och-ner

Stå bakom din partner eller stå på knä bakom ifall den ligger ner. Luta dig över tills era munnar möts och hångla som ni annars brukar, skillnaden blir att ni båda kommer åt varandras underläpp samtidigt, vilket hos många är en av de mest känsliga och erogena zonerna. Dessutom slipper du ögonkontakt ifall det känns jobbigt.

Hångelteknik 3: Ansiktet

När du hånglar blir det lätt tråkigt om du bara ägnar dig åt munnen, låt dina läppar vandra och söka sig till örat. Prova att pussa och nafsa i det försiktigt, andas väldigt förssiktigt in i örat – det kan vara otroligt upphetsande, men är väldigt viktigt att inte andas för hårt då det kan bli obehagligt. Fråga din partner om den gillar det så får du enkelt veta, vissa ÄLSKAR det, andra avskyr det. Låt läpparna vandra till andra delar av partners ansikte, pussa det ömt eller fortsätt med ett passionerat hångel ifall örat var väldigt uppskattat.
Hångla

Hångelteknik 4: Den dominanta

Det kan också vara trevligt att veta hur man hånglar för att vara mer dominant och intensiv, prova att nafsa, pussa, bita och suga din partner på halsen, bakom örat och på nacken. Även här är det bra att fråga vad din partner gillar. Ifall du vill vara mer ömsint, nafsa bara med läpparna, blås och pussa på olika trevliga ställen.

Tips & tricks för bättre hångel

Några tips och tricks du kan använda i alla hångelsammanhang för att göra det både mer avslappnat och mer passionerat:

Rör dig långsamt och mjukt

Gör inga hastiga rörelser utan förflytta både din kropp, ditt huvud och dina händer relativt långsamt och mjukt. Annars riskerar du både att ni krockar med varandra och att du inte skapar den mysiga och härliga känsla du vill ha. Stress och hångel är ingen bra kombo!

Skratta bort fumligheten

Ofta blir det lite fumligt när man hånglar, och särskilt om man kanske är lite nervös. Det är ingen fara och helt naturligt, och vad som än händer går det alltid att skratta åt tillsammans. Skoja om det istället för att låtsas som ingenting!

Retas

Under tiden ni hånglar kan du retas lite sexigt genom att sluta kyssas men fortfarande ha kvar dina läppar så nära att de nästan nuddar varandra. Du kan även se henne i ögonen några sekunder för att sen börja kyssa henne igen.

Viska i örat

Örat är en förvånansvärt erogen zon och en viskning eller ett andetag i örat skapar rysningar av välbehag hos de flesta. Kombinera gärna den fysiska sensationen med att viska något romantiskt eller sexigt.

Artiklar och böcker om att hångla:
http://www.expressen.se/sex/1.2253546/vem-vill-du-hangla-med-i-jul
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.95869-hangel-pa-stan-till-helgen
http://www.umo.se/Karlek–vanskap/Pussar-kyssar-och-hangel/
http://www.aftonbladet.se/webbtv/…
http://www.aftonbladet.se/wendela/article13903956.ab
http://gd.se/nyheter/1.3775110-tv-jag-ville-bara-hangla-
Mina hångel
Hångla mer av Hallberg
Men mest av allt vill jag hångla med nån av Skugge

“Fjärilshånglet” blev jag sugen på att prova. Hur brukar du hångla och hur skulle du vilja hångla?