Hur du alltid vet vad du ska säga när du pratar med tjejer

Hur du vet vad du ska säga när du pratar med tjejerEtt väldigt vanligt problem som många av våra klienter när de pratar med nya människor är att de inte riktigt vet vad de ska säga. ”Huvudet blev helt tomt och den pinsamma tystnaden spred sig mellan oss” – kanske har det hänt dig också? Här kommer tips för dig som vill känna att du alltid vet vad du ska säga när du prata med tjejer.

1. Inse – du behöver inte vara perfekt

En vanlig anledning till att man blir nervös och inte vet vad man ska säga är att man så gärna vill säga ”rätt” saker. Man vill inte verka dum eller känna sig fånig och lägger allt sitt fokus på att inte säga fel saker eller ställa fel frågor, vilket lätt skapar en prestationsångest som i sin tur gör hjärnan helt blank. Inse att du absolut inte behöver vara perfekt – ingen förväntar sig det av dig förutom du själv! Faktum är att chansen är större att hon tycker att du är attraktiv om du visar att du är en människa och inte en perfekt robot. Vad skulle du själv föredra, någon som inte säger någonting, eller någon som kanske till och med erkänner att hon är nervös och inte vet vad hon ska säga?

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

2. Tänk inte så mycket – fokusera på nuet

När du fokuserar på dina tankar och låter dem spinna loss därinne blir du lätt självmedveten, börjar analysera allt du gör och allt dåligt som eventuellt skulle kunna hända i framtiden (”om jag säger att jag gillar skräckfilm och hon verkligen hatar skräckfilm så kanske hon inte vill träffa mig igen…”). Att börja fundera på alla olika val du har gör lätt att du fastnar och det kan sluta med att du inte alls vet vad du ska säga.

Försök istället att skifta fokus till nuet och allt som händer utanför ditt huvud. Det här är det neutrala, vanliga läget som du förmodligen är i när du umgås med familj och nära vänner – du lyssnar på vad personen du pratar med faktiskt säger och observerar avslappnat din omgivning. Då blir det genast lättare att följa med i konversationen och säga det som poppar upp i huvudet (kom ihåg tips 1, du behöver inte säga rätt saker, det viktiga är att du säger något!).

Ett enkelt trick för att ”komma tillbaka till nuet” är att ta ett djupt andetag och/eller observera omgivningen med alla dina sinnen i ungefär en minut. Känn stolen du sitter på, dofterna i luften och vindpusten mot din kind. Till och med genom denna lilla övning kan du komma på saker att säga, till exempel ”oj, vad den här lukten av nybakade bullar fick mig att tänka på min mormor. Vi brukade alltid åka dit som barn…”

3. Var nyfiken och associera mera

Om du känner dig nyfiken och entusiastisk är det svårt att stänga till känslomässigt och fastna i ditt eget huvud. Gå all in på nyfikenheten, ställ frågor och reflektera kring det du hör och ser.

Associera vidare kring det ni redan pratar om genom att lyssna ordentligt och haka på en tydlig ”krok” – om ni till exempel pratar om vilka städer ni är uppvuxna i kan du fråga om hennes favoritstad i världen och så vidare. Som sagts tidigare kan du även observera omgivningen och associera samtalsämnen utifrån vad du ser, kanske kan du fråga vilken sorts inredning hon gillar med tanke på den futuristiska soffan i hörnet därborta…

4. Förbered dig

Även om du följer tipsen ovan kan det vara bra att ha gjort lite mentala förberedelser på samtalsämnen, just in case. Detta kan du göra både innan du ska på dejt och lite då och då för att inte låta ett tillfälle till att prata med en söt tjej gå förbi för att du inte kan komma på vad du ska säga. Så, tänk helt enkelt igenom några olika samtalsämnen som du skulle känna dig bekväm att ta upp. Några nyfikna frågor om den andra personen (saker som du på riktigt är intresserad av att veta), spännande fakta om ditt favoritämne/hobby eller varför inte de senaste nyheterna. Det kan vara skönt att ha några ”standardfrågor” att falla tillbaka på om du inte skulle komma på något nytt där och då.

Genom att tillämpa de här tipsen kommer du förhoppningsvis känna dig mer säker på att alltid ha något att säga när du träffar tjejer. Kommentera gärna!

Bildkällor: 1