Intervju med Nils från Social Frihet

Nils från Social Frihet

Här kommer en intervju med en av Sveriges modigaste män – Nils Johansson från Social Frihet.

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Berätta kort om dig själv och Social Frihet.

Jag heter Nils och är 24 år gammal. För 3 år sedan satt jag på ett tåg mitt emot en tjej jag ville prata med i 4 timmar utan att ens säga hej. När jag klev av tåget hade jag bestämt mig att jag fått nog av att känna mig begränsad och att inte våga göra vad jag känner för. Jag och en kompis startade SocialFrihet.se och började filma när vi gjorde saker vi var rädda för och att gå fram till tjejer var vår första utmaning. Vi fegade ur, stammade och blev avvisade och allt kom med på film men med tiden utvecklades vi och vågade mer och mer.

Under två års tid hade jag som fokus i livet att bli mer attraktiv. Detta tills jag insåg att medan jag försökte kunde jag bara nå en viss nivå men när jag istället la all min energi på att leva mitt liv som jag vill fick jag allt jag ville ha och extra på köpet!

Vad skulle du säga var de tre viktigaste genombrotten i din utveckling kring att träffa tjejer?

Första genombrottet var när jag lärde mig hantera rädslan och vågade gå fram. Om det är ett steg som tar en längre än något annat så är det att just våga. Innan det kan man inte träna, men efter det och sålänge man vågar göra någonting får man träning varje gång och ens utveckling rullar på passivt.

Andra var när jag fattade och blev övertygad om att tjejer vill att killar kommer fram och flörtar. Tjejer vill träffa killar lika mycket som killar vill träffa tjejer. Av någon anledning hade jag inte riktigt fattat detta och det krävdes många tjejer som talade om för mig att jag gjorde deras dag innan jag verkligen började tro på att de uppskattade mina försök.

Tredje var när jag slutade tänka på vad jag tror hon vill att jag ska göra och istället gör vad jag vill göra.  Jag märkte till min förvåning att vad hon innerst inne vill att jag ska göra faktiskt är vad jag vill göra. Detta på samma sätt som jag vill att hon ska göra vad hon vill.

Ett exempel som förklaring. Förut kunde jag stå i hissen på väg hem med en tjej jag varit på dejt med utan att våga kyssa henne för att jag var osäker på om hon vill eller inte. Nu kör jag på min känsla och inget har gett mig så mycket positiv feedback.

Vad är det konstigaste eller roligaste som hänt dig när du gått fram till en tjej?

Den både konstigaste och roligaste upplevelsen jag har haft var en tjej som totaldissade mig när jag kom fram men som sedan någon vecka senare när jag sprang in i henne igen bad om ursäkt. Hon sa att hon inte visste varför hon var otrevlig utan att det kom som försvar eftersom hon inte hade varit med om att någon kom fram så på dagen innan och att hon blev obekväm. Vi vet aldrig vad som går igenom någon annans huvud och vad jag lärde mig var att aldrig tro för hårt på mina egna teorier.

Vilken är den sämsta raggningsrepliken du använt dig av som ändå gav ett bra resultat?

Medan vi var ut och filmade våren 2012 bestämde vi oss för att använda lite klassiska raggningsrepliker. Tanken var att använda dem men inte på ett löjligt sätt utan att faktiskt försöka använda dem på riktigt.

Jag gick fram till två tjejer, varav en som jag hade haft ögonen på och frågade: ”Vet du hur mycket en isbjörn väger?” De svarade nej och jag sa: “Tillräckligt för att bryta isen i alla fall”. Några minuter senare hade vi bytt telefonnummer och planer på att ses igen…

Återigen fick jag bevisat för mig att vad man säger sällan har betydelse. Kommunikationen är mestadels ickeverbal och sålänge huvudbudskapet är att man är sugen på att prata men att det inte är någon big deal om inte hon inte är det kommer hon känna sig bekväm och orden spelar då mindre roll. Detta är skönt att ha i bakhuvudet för de flesta jag coachar har just ursäkten att de inte vet vad de ska säga.

Vilka tycker du är de 3 bästa sätten att träffa tjejer och varför?

Nätet, på dagen i vardagslivet och ställen dit dina intressen tar dig.

Nätet på grund av mängden människor du kan kontakta på kort tid. Dating är som mycket annat, ju mer du provar ju större chans har du att lyckas och du får inte fler chanser än på nätet.

Dagen i vardagslivet för bristen på konkurrens och för hur uppskattat det är. Knappt någon vågar vilket gör dig till den självsäkra killen som kom fram på dagen vilket genast gör dig mer intressant.

Att följa sina intressen och flörta med tjejerna man träffar på vägen tror jag är det bästa tipset jag själv fått. Om du läser en profil på nätet kan du se någons intressen och kanske då få en känsla för om ni passar ihop rent teoretiskt. På dagen kan du se någon och känna att ni kanske hade passat ihop fysiskt men träffar du en tjej dit du har tagit dig för din egen skull och inte för tjejernas skulle kan du kanske kunna känna båda två utan att ens behöva leta.

Vad är den viktigaste lärdomen du fått i din resa mot Social Frihet?

Att jag inte behöver göra eller gilla något annat än vad jag redan gör för att blir mer attraktiv. Utan att det bara handlar om att våga uttrycka vad jag är! Att det snarare handlar om att man lever sitt liv som man vill och brinner och står för det än att vara på ett speciellt sätt. Detta kräver dock mod. Det attraktiva är att gå efter sin vilja vilket betyder att det är dags att gå fram och prata med den där tjejen du vill prata med!

Här kommer också första avsnittet i Social Frihets serie för dig som vill veta mer om vad det verkligen handlar om:

Vad tycker du om Social Frihet och deras serie? Jag skulle också vilja veta ifall ni vill ha fler sådana här intervjuer med andra framgångsrika människor inom området?