3 principer för att alltid klä dig rätt

Principer för att klä dig med rätt klädstilDu har några få sekunder på dig att göra ett första intryck på någon, och hur du klär dig spelar naturligtvis stor roll för vilket intryck du ger på den där tjejen du vill attrahera. Här kommer tre grundläggande principer för att klä dig attraktivt (och för att inte behöva tänka så mycket mer på det när du väl implementerat principerna).

1. Allt passar och sitter bra på din kropp

Du behöver absolut inte kunna något om mode för att ha en attraktiv klädstil. Det viktigaste är faktiskt att dina kläder sitter bra och framhäver din kropp på bästa sätt. Vilken kroppstyp du än har så finns det kläder som passar och sitter bra på just dig. Ta dig tiden att verkligen gå igenom din garderob och se över vad som sitter bra och vad som passar bättre att lämnas till välgörenhet. Ta hjälp av personalen i klädbutiker (ett tips, mindre butiker har ofta bäst personal och mest tid att hjälpa dig), de är proffs på att se vilka plagg du passar i och kan hjälpa dig att plocka fram kläder du själv vanligtvis kanske inte skulle titta åt. Självklart ska du känna dig bekväm i din stil, men se till att våga ta fram ditt mest attraktiva jag!

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

2. Klä dig som den typ av person du vill attrahera

Forskning inom psykologi visar tydligt att vi attraheras mer av människor som är lika oss själva. Detta gäller i princip allt från personlighetsdrag till favoritfilm eller yrke. Om du vill att en viss typ av person ska attraheras av dig, se till att efterlikna den stilen som du vet eller tror att hon har. Föreställ dig hur ”din” typ av person ser ut och vad du tror att hon söker hos en kille, och klä dig därefter. Om du till exempel söker modeintresserade tjejer, skippa den urtvättade t-shirten från 2004 och se till att klä dig i senaste modet. Om du vill attrahera avslappnade tjejer med större intresse för yoga än uteliv, kanske inte kostymen med pressveck är rätt stil för dig. Den kan däremot passa perfekt om du längtar efter att hooka up med en jurist eller businesskvinna. Detta kanske låter för att vara effektivt, men av min erfarenhet är det en oerhört stor (och enkel) framgångsfaktor jag sett hos många av mina klienter. Det gäller inte bara hur du klär dig, utan att du också drar sig till platser och aktiviteter där det finns många likasinnade. Det finns en oerhörd kraft i att vara mer selektiv i vem du raggar på och var du raggar.

3. Ha något som sticker ut – inte flera saker

Attraktion uppstår självklart först efter att tjejen faktiskt har fått upp ögonen för dig. Ett bra trick för att få fler ögon att upptäcka dig är att bära något som sticker ut, som till exempel en sjal, ett par ovanligt snygga solglasögon, ett snyggt halsband eller varför inte ett par färgglada byxor. Det gör inte bara att du drar ögonen till dig, det får dig även att framstå som mer attraktiv eftersom det indikerar att du dels har tänkt igenom din outfit och inte bara slängde på dig vad som råkade ligga framme och dels att du är en intressant person med en personlig stil. Se dock till att hålla dig till en utstickande sak åt gången, såvida du inte är ute efter att  attrahera tjejer som gillar lite mer crazy killar som går helt utanför ramarna.

Som sagt, se till att vara bekväm i din stil – men inte så bekväm att du slutar bry dig! Ett extra plus med att klä sig medvetet är att du själv förmodligen kommer att tycka att du ser bättre ut – vilket ger självförtroendet en bra skjuts, vilket i sin tur ökar din attraktivitet!

Bildkällor: 1