9 saker jag önskar att jag visste som oskuld

Förlora oskuldJag var 20 år när jag blev av med min oskuld. Jag känner killar som var 19, 26, 38 och 45 när de hade sex för första gången. Att vara oskuld när det känns som att alla man känner (och alla tjejer man träffar?!) haft sex är enligt min erfarenhet något som många tycker är väldigt jobbigt. Man kan känna sig konstig, osäker och fundera på om man någonsin kommer att få ligga. När jag tittar tillbaka på den perioden i mitt liv önskar jag att någon hade berättat för mig att det inte är hela världen. Så här kommer den, listan på 9 saker jag önskar att jag visste som oskuld:

1. Det är okej och helt normalt att vara oskuld

Till skillnad mot vad man kan tro om man ser till media och hur man brukar prata i kompisgäng så har inte alla i hela världen förutom du haft sex. Att vara oskuld är helt normalt, lika normalt som att de flesta förr eller senare har sex någon gång i livet. Det är ingenting du behöver skämmas för, ljuga om eller gå runt och oroa dig för.

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

2. Det är inte fel på dig

Det enda som skiljer dig mot någon som inte är oskuld är att du inte har haft sex. Och det betyder ingenting annat än just det, att du ännu inte har haft sex. Det är inget som är fel eller konstigt med dig, lika lite som att det skulle vara fel på dig för att du ännu inte provat att hoppa fallskärm, backpacka i Asien eller lägga ett 1000-bitarspussel.

3. Det är ingen stor grej om du inte gör det till en

Det är ingen förutom du själv som kommer att döma dig för att du är oskuld. Vi har redan konstaterat att det är helt normalt och det är inget fel på dig. Att göra det till en större grej än att du till exempel inte testat windsurfing är bara onödigt. Allt sitter i ditt huvud, och du väljer hur du ska förhålla dig till det faktum att du inte provat sex än. Du kan välja att fokusera på det och göra det till ett stort problem, eller så kan du acceptera läget och, faktiskt, rycka på axlarna åt hela grejen. Ta det chill, fokusera på saker du gillar och saker som är bra i ditt liv.

4. Om du är rädd för att ha sex för att du är oskuld kommer du alltid att förbli oskuld

Läs ovanstående mening en gång till. Om du längtar efter att ha sex (för det verkar ju rätt nice, eller hur?) så måste du övervinna rädslan och våga prova! Ingen är proffs på något första gången de provar, och det är precis som det ska vara. Du var tvungen att ramla en jäkla massa gånger innan du kunde gå, right? Sex är ingen tävling, ingen situation där du ska visa hur mycket du kan prestera. Sex är något man är två (eller flera) om, sex är härligt, skönt, roligt och lekfullt, så testa dig fram och låt det vara pinsamt. Det är ingen stor grej!

5. Om en tjej verkligen gillar dig så spelar det ingen roll för henne

Som sagt, ingen kommer att döma dig för att du är oskuld. Allra minst någon som verkligen tycker om dig och bryr sig om dig. En tjej som gillar dig och är attraherad av dig kommer att gilla dig precis lika mycket efter att hon får veta att du är oskuld. Faktum är att om du är ärlig och berättar hur det är och vad du känner så kommer hon förmodligen att tycka om dig ännu mer. Att våga stå för den man är och visa vad man tycker och känner är nämligen en väldigt attraktiv egenskap!

6. Du kan vara precis lika sexig, attraktiv och självsäker som vem som helst

Det syns eller märks inte på någon om han är oskuld eller inte. Så länge du inte skäms över det och försöker dölja det så kan du vara allt det du tänker att du skulle kunna vara om du inte var oskuld. Sexighet och självsäkerhet sitter inte i dina sexuella erfarenheter.

7. Ingenting magiskt händer efter att du har haft sex och förlorat oskulden

Du kommer vakna upp som samma person dagen efter att du har haft sex och varken du eller någon annan kommer se eller märka någon skillnad på dig. Du är en erfarenhet rikare, och that’s it.

8. Det är inte bråttom

Det är okej om du är oskuld tills du dör – det är bättre än att du har sex bara för att förlora oskulden. Sex är som sagt ingen prestationssport, det är ingen mållinje du ska ta dig över. Att ha sex är en trevlig aktivitet, precis som att bada i havet, spela sällskapsspel eller ta en öl. Att ha sex med någon annan är något du ska göra för att ni har lust och för att ni vill ha sex, inte för att du ska komma därifrån med ett diplom över att du inte är oskuld längre.

9. Du kommer att få ligga

Se dig omkring, på stan, på jobbet, tänk på dina kompisars föräldrar. Är alla supersexiga hunkar? Tror inte det. Men de allra flesta lyckas ändå hitta någon de gillar, som gillar dem tillbaka, och de har både sex och kanske en längre relation. Allt har sin tid. Din tid kommer att komma, och det är verkligen inte bråttom, lita på mig. Fokusera på att njuta av livet, och låt sexet bli en härlig bonus när det väl kommer.

Hjälp till att krossa den här stigmatiseringen genom att berätta om din historia i kommentarsfältet här nedan! Dela med dig av din oerfarenhet eller erfarenhet, det är bara när man försöker dölja det som man skäms över det. Det första steget för att bli mer självsäker och sluta skämmas är att börja stå för det.

Bildkällor: 1