De 6 anledningarna till att hon flirtar med dig

Anledningarna till att hon flirtarEn flirt kan vara allt från oskyldig och lekfull, till oemotståndligt het och på fullaste allvar. Har du någonsin upplevt att en tjej flirtar med dig och du har ingen aning om ifall hon bara vill vara trevlig eller om hon fantiserar om att du ska hångla upp henne mot väggen där och då?

De 6 anledningarna till en flirt

Enligt en studie av Dr. David Henningsen drivs vi av sex olika anledningar till att flirta, och du kan ha anledning till att fundera över vilket motiv tjejen som flirtar med dig har.

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

1. Hon vill inleda eller fördjupa er relation

Hon kan flirta med dig för att hon vill att ni ska komma närmare varandra och skapa eller fördjupa er kärleksrelation. Kanske vill hon gå från vänner till något mer, eller från att dejta till att bli mer seriösa med varandra.

2. Hon vill utforska er relation

Kanske flirtar hon med dig för att utforska hur ni ligger till i er relation. Hon är intresserad av dig och vill avgöra om hennes känslor är besvarade. Genom att flirta med dig och se hur du reagerar mäter hon helt enkelt ditt intresse för henne.

3. Hon vill ha kul

Ibland är motivet bakom en flirt helt enkelt att ha kul. Hon kan flirta med dig för att hon tycker att det är roligt eller för att ha en trevlig stund. En lekfull flirt kan vara hennes sätt att liva upp stämningen eller göra vardagen mer spännande.

4. Hon vill uppnå ett mål

Hon kan flirta med dig för att hon vill uppnå ett särskilt mål, till exempel att du ska bjuda henne på en drink, göra henne en tjänst eller ta hand om disken efter att ni har ätit.

5. Hon vill stärka sin självbild

Hon kan också flirta med dig för att hon vill stärka sin självbild. Att flirta med någon som flirtar tillbaka kan få henne att må bra och öka hennes självförtroende.

6. Hon vill ha sex

Självklart kan hon flirta med dig för att hon är attraherad av dig rent fysiskt och/eller gärna skulle vilja spendera några timmar naken med dig.

Studien om att flirta

När Henningsen genomförde den här studien lät han sina deltagare beskriva en standardsituation där han eller hon flirtar med en annan person. Han upptäckte då, föga förvånande, att många av flirterna hade fler än ett motiv. Till exempel kan en tjej flirta med dig både för att ha en kul stund, uppnå ett mål och för att öka sitt självförtroende. Men hon kan också flirta med dig för att hon både vill inleda en relation och ha sex med dig. Eller så vill hon bli bjuden på en drink och är attraherad av dig.

Studien visade också att män oftare flirtar med sexuella motiv, medan kvinnor oftare flirtar för att ha kul eller inleda ett förhållande. Men gemensamt för både män och kvinnor var att den mest förekommande anledningen till att flirta var för att skapa eller fördjupa en relation, vilket man kan tolka som att en flirt i grunden drivs av en önskan att bygga upp ett förhållande med den andre.

Nästa gång en tjej flirtar med dig, kom ihåg att det kan ligga väldigt olika motiv bakom hennes flirt. Försök läsa av stämningen och hela hennes kroppsspråk, verkar hon sexuellt attraherad eller vill hon bara ha kul? Ta inte för givet att hon vill ha sex med dig för att hon ler och ger dig en komplimang, men ta heller inte för givet att hon inte vill det. Hon har trots allt visat dig någon form av intresse, om du är intresserad av henne, flirta tillbaka och se vad som händer!

Bildkällor: 1