Flirta med kroppsspråket – 10 enkla tips!

Hur man flirtar med kroppsspråketNär du ser eller träffar någon som får det att kännas ”Wow!” i magen är det dags att koppla på flirtkunskaperna och visa att du är intresserad. Lättare sagt än gjort, right? Hur svårt det än känns idag så lovar jag dig att flirtning är en färdighet som du definitivt kan lära dig att behärska! I denna artikel får du massor av tips på hur du kan flirta med hjälp av ditt kroppsspråk.

En flirt är helt enkelt en interaktion mellan två personer där den ena, eller båda, på något sätt visar romantiskt eller sexuellt intresse för den andre. Oftast sker detta på ett lekfullt och (åtminstone till synes) spontant sätt och det kan kännas som något som ”bara händer”. Men faktum är att flirtning är en färdighet precis som att sätta straffar i fotboll eller steka perfekta pannkakor, och som med alla färdigheter gäller att övning ger resultat!

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Eftersom en stor del av kommunikationen mellan två personer sker genom kroppsspråk fokuserar vi i denna artikel på hur du genom gester och små rörelser kan visa ditt intresse för en tjej. Tänk på att det första intrycket du gör börjar långt innan du börjat prata eller flirta, så se till att ha en bra hållning, att andas lugnt och slappna av så mycket som möjligt i kroppen så att du inte framstår som spänd och nervös redan innan du inleder din flirt.

Nu till det roliga, här kommer 10 tips på olika sätt du kan använda ditt kroppsspråk för att flirta. Använd dem var för sig eller kombinera de sätt som känns bäst för dig för stunden.

1. Lätt beröring
Rör tjejen lätt på handen, armen eller axeln samtidigt som ni pratar, borsta bort damm från hennes axel eller ”råka” snudda hennes ben med dina om ni sitter intill varandra. Om du går fram till henne eller blir introducerad av en vän, skaka hand när du presenterar dig så har du redan där tagit första steget till beröring.

2. Le
Visa med hela munnen hur du känner och le antingen ofta eller extra länge när du ser på henne. Ett leende skapar alltid positiva känslor och du får i princip garanterat ett leende tillbaka.

3. Skratta
Skratta åt hennes skämt. Visa att hon gör dig glad och gärna vill spendera mer tid i hennes sällskap. Äkta skratt lättar upp situationen och skapar en lättsam och härlig stämning. Om ni står/sitter i en grupp eller om hon finns på andra sidan rummet, se till att skapa ögonkontakt med henne varje gång du skrattar åt något. Det skapar lätt en känsla av att du vill dela glädjen med henne.

4. Blinka
En klassiker, blinka med ena ögat som en lekfull flirtmarkör. Bör endast användas med en portion humor och ett stort leende!

5. Skapa intensiv ögonkontakt
När du får ögonkontakt, håll kvar blicken lite längre än normalt (ungefär fem sekunder är lagom för att skapa flirtstämning) och gör gärna om proceduren flera gånger. Förändra känslan i blicken genom att le, samtidigt slicka dig om läpparna eller göra något helt annat under tiden, som att ta upp plånboken för att betala din öl i baren. Om du känner dig extra lekfull, kör en outtalad ”arga leken” och se vem som först släpper blicken eller börjar skratta.

6. Använd läpparna
Slicka dig om läpparna eller bit dig litegrand i underläppen, det gör att du riktar uppmärksamheten till dina läppar och medvetet eller undermedvetet skickar signaler om att låta era läppar mötas för en kyss

7. Visa intresse och öppenhet med kroppsspråket
Se till att din kropp är helt vänd mot henne och ha ett öppet kroppsspråk – inga korsade armar eller ben. Om ni står upp, låt dina fötter peka mot henne. Allt detta kan du göra även om du pratar med någon annan, då signalerar du ändå vem ditt intresse är riktat mot ”egentligen”. För att öka intensiteten, luta dig framåt mot henne eller ta några steg närmre.

8. Kom närmare
Om du ser till att hamna lite innanför den normala privata sfären skapar du enkelt en intim och flirtig känsla. Det kan du till exempel göra genom att ta ett steg närmare och viska en ”hemlighet” i hennes öra, luta dig framåt medan ni pratar eller visa henne något på din mobil så att hon måste luta sig mot dig.

9. Visa avslappning
Visa att du är avslappnad och självsäker i hennes sällskap genom att slappna av i kroppen, luta dig tillbaka i stolen eller luta dig nonchalant mot en vägg eller bardisk.

10. Var lekfull och spontan
Tänk på att ha roligt och ta varje tillfälle i akt att locka till skratt. Var lite busig och knuffa till din flirt lite lätt, gör en oväntad high five, föreslå ett parti tumbrottning, arga leken eller sten sax påse.

Som sagt, att flirta är en konst som du endast kan bemästra genom övning. Se därför till att träna dina flirtkunskaper så fort du får tillfälle, så att du utan problem kan flirta med drömtjejen när du träffar på henne! Utmärkta ”ofarliga” tillfällen att träna kan till exempel vara i kassan i butiker och caféer, med bartendern på krogen eller tjejen som sitter mitt emot dig på bussen. Lär dig mer om anledningarna till att vi flirtar här. Ha kul och kör hårt!

Bildkällor: 1