Det där med fjärilar i magen | Recension av workshop

Jag åkte upp tidigt en söndagmorgon (åkte från Lund) för att möta upp Viktor vid Göteborgs universitetsbibliotek vid 12-tiden.  Jag är lite tidig och kopplar av på den vackert belägna platsen innan Viktor anländer.

Fjärilar i magenVi inleder workshopen med att sätta oss ned och gå igenom frågeformuläret och sätter upp mål för dagen. Viktor har ett lugn kring sig och ger omgående ett kompetent intryck. Efter att vi plitat ned vad jag ville uppnå på papper visade Viktor ett par demonstrationer hur det kan gå till när man tar kontakt med tjejer. Jag ansträngde mig för att suga in detaljer och prövade sedan själv. Viktor gjorde mig då medveten om saker jag gjorde bra som jag kunde förstärka ytterligare. Detta gav en bra känsla och Viktor förklarade även hur jag skulle justera några mindre bra saker jag gjorde.

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Efter demonstrationerna var det dags att ge oss ut på stan och tillämpa detta på ”riktiga” tjejer. Jag inleder lite trevande med någon halvdan aktion men blir snabbt varm i kläderna.

Min approach-anxiety  eller fjärilarna i magen eller vad man väljer att kalla det uteblir nästan helt. Detta var någonting jag trodde skulle vara ett stående inslag under dagen. Men faktum är att denna approach-anxiety var typ en tiondel av vad jag förväntade mig.

Dagen flöt på och jag tog kontakt med en stor mängd tjejer. Viktor fortsatte att förstärka det jag gjorde bra och gav hela tiden adekvata tips om vad jag kunde utveckla som gick smidigt att ta till sig. Ju fler lyckade kontakter jag tog desto ivrigare blev jag att göra nya. Inget av det jag oroade mig för innan jag skulle sätta igång och ta kontakt med tjejer inträffade.

Detta medförde en mycket positiv känsla som går att likna med att vara back i ett fotbollslag. När du inte har självförtroende är det lätt att gömma sig i backlinjen och hoppas att mittfältet framför skall hålla rent. När du har självförtroende är du dock så ivrig att ingripa att du hoppas på att mittfältarna framför skall missa så att bollen hamnar i ditt aktionsfält. Den senare känslan var på plats när jag stod beredd och väntade på att en ny söt tjej skulle dyka upp.

Vid mitten av workshopen tog vi en paus, åt en delicato-boll och gick igenom det som hänt hittills under dagen. Jag fick även chansen att lufta lite tidigare erfarenheter jag hade med tjejer som Viktor kom med lite nya perspektiv på. Detta var mycket givande och jag tog med mig ett par nya insikter därifrån.  Sedan gjorde jag ett ryck till med att ta kontakt med tjejer innan vi avrundade dagen med att gå igenom vad som hänt och att konstatera att jag med råge hade infriat målsättningarna.

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att denna workshop varit väldigt givande för mig då mitt självförtroende när det gäller att attrahera tjejer stärkts rejält och jag numera förfogar över flera redskap på området. Detta och mycket mer tar jag med mig från en underhållande dag i Göteborg.

/ Mattias, 24 år