7 stora misstag på första dejten

misstag på första dejtenI dagens samhälle är det mängder av saker som lockar på ens uppmärksamhet. Allt från påstridiga försäljare till kompisar, saker som händer i omgivningen och ens egen bakgrund. Att lägga bort allt detta och vara fokuserad på en enda människa är inte helt lätt – men nödvändigt om man ska göra ett riktigt bra första intryck på första dejten. Här är några av de saker man bör tänka på för att rikta sitt fokus rätt.

1. Titta på andra tjejer

Att spana in snygga tjejer som rör sig i omgivningen är något som enbart ska ske när ”grabbgänget” är ute. På en dejt är det enbart en enda tjej som du ska vara fokuserad på. Hon ska ha all din uppmärksamhet genom att du bara ser och hör henne under den stund ni är tillsammans. Det låter självklart men allt för många faller på denna punkt.

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

2. Använda mobilen

Idag använder vi våra mobiler överallt och till allt. Det handlar inte bara om att ringa utan lika gärna uppdatera sin facebookprofil eller kolla sportresultat. Utvecklingen har gått så långt att många känner sig nakna om de inte har med sig sin telefon eller inte har möjlighet att kolla på den under några timmar. Kort sagt gör din mobil allt för att locka dig till att använda den.  Den kan alltså  stjäla både tid och uppmärksamhet från den som sitter på andra sidan bordet eller går bredvid dig på promenaden.

Måste du ha med den så gör som eleverna i skolan och berätta varför. Är det tandläkaren som  ringer och ger en  akuttid så säg det när det ringer. Det låter lätt att vara selektiv och bara ta emot de viktigaste samtalen. Men fundera på hur mycket värt det är att kunna lägga all fokus på en eventuell flickvän utan att bli störd av något annat.

3. Prata om ditt ex

Det är inte din historia med avbrutna förhållanden som är intressant. Överlag är det inte din historia som är intressant. Det är framtiden. Vad gör du idag, vem är du idag och var ska du? Det är på den resan som du vill ha med dig en flickvän.  Pratar ni ändå om era livshistorier så fokusera på vad de olika händelserna har tillfört till ditt liv och hur de har format dig till den du är idag.

4. Prata om er två utifrån att ni redan är ihop

En dejt går ut på att man ska lära känna varandra för att utifrån det eventuellt ta nästa steg.  Lika dumt som det är att fastna i ens historia är det att gå händelserna i förväg. Självklart kan man drömma och prata om hur man ser på framtiden men placera inte in henne i din framtid bokstavligen. Det är extremt stor skillnad på dessa två meningar:

  • ”Jag bygger just nu altan där jag och du om sex år kan sitta och se när våra fem små barn springer omkring på gräsmattan. ”
  • ”Jag bygger just nu en altan där man kan sitta och bara slappna av en dag efter jobbet.”

Har din dejt en minsta tanke på att ni ska bli ett par kommer hon i alla fall se sig sittandes bredvid dig. Detta utan att du sagt det. Men låt henne dra den slutsatsen själv.

5. Hålla med tjejen om allt hon säger

Detta är ett vanligare misstag än man kan tro, då allt för många fokuserar på att vara trevliga och att allt ska vara positivt. Detta leder bara till att du verkar inställsam och fejk, vilket är en ordentlig attraktionsdödare.

6. Komma till första dejten ovårdad

Utseendet är inte allt, men hela och rena kläder underlättar. En snygg frisyr och rakning hjälper också till. Visa att du kan ta hand om dig själv och ditt utseende, väldigt grundläggande egenskap många missar helt. Om du inte visar det så visar du istället att du inte vet hur man passar in i vår kultur vilket med största sannolikhet dödar all intresse från tjejen. Det betyder inte att du alltid behöver vara välvårdad, men att åtminstone visa att du kan vara det när du vill är en bra och viktig grej.

7.Prata bara om dig själv

Om tjejen är intresserad av dig kommer hon ställa frågor och det bästa sättet att väcka intresse för dig själv är att få henne att känna positiva känslor. Som att känna sig viktig och speciell exempelvis, de känslorna kan du lätt skapa genom att istället för att prata om dig själv – visa intresse för henne och ställa personliga frågor till henne.

Kort sagt – Lägg ditt fokus på den person som du är på dejt med. Det kanske låter uppenbart när du läser det nu, men frågan är hur du beter dig när du väl är på en första dejt? Vilka är de största misstag du gjort? Ett av mina stora misstag var att jag var alldeles för trevlig och inställsam i början av min dejtingkarriär, i den perioden träffade jag många ”trevliga” och fullständigt ointresserade tjejer…

Bildkällor: 1