Profilbilden – Dejta mer med rätt profilbild

Visste du att män som är med djur på sin profilbild får mer än dubbelt så många svar och meddelanden än de män som använder ett resefoto? Eller att kvinnor som använder Myspace-vinkeln får nästan tre gånger fler meddelanden än de som är med djur på sin profilbild? Nu har en av de största amerikanska nätdejtingsidorna OkCupid gett ut statistik på exakt hur mycket profilbilden påverkar antalet personer vi får dejta.

Vad har innehållet i mäns profilbild för effekt?

Här nedan kan du se ett diagram med de vanligaste innehållen i mäns profilbilder och vad de har för effekt på hur ofta de får svar + hur ofta kvinnor kontaktar dem.

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Bra profilbild och innehåll för män och killar

Som vi kan se så är det överlägset bäst att vara med ett djur, visa dina muskler eller göra något intressant på din profilbild. Dock skulle jag inte rekommendera att visa muskler om du inte har en väldigt bra fysik, det kan också vara så att det är en artefakt från den amerikanska undersökningen som inte stämmer med vad svenska kvinnor gillar. Men börja med att radera dina tråkiga foton med alkohol och byt ut dem mot något där du är med ett djur eller gör något intressant istället för bättre respons på nätet.

Ska män le eller inte?

Effekten av mäns ansiktsuttryck på profilbilden

Vi får ofta höra att vi ska se in i kameran och le, men statistiken pekar på att mäns profilbilder ger bäst resultat när de inte ler och tittar bort som du ser i diagrammet nedan.

Profilbilden - ska män le eller inte

De killar som inte ler och tittar bort får ungefär 50% fler nya meddelanden och svar för varje meddelande de själva skickar jämfört med genomsnittsbilden (0,9 jämfört med 0,6).

Vad har innhållet för kvinnors profilbild för effekt?

Nedan ser du ett diagram med de vanligaste innehållen i kvinnors profilbilder jämfört med hur många män som kontaktar dem per månad.

Innehållet i en profilbild för tjejer och kvinnor

Att vara med ett djur eller dricka alkohol det sämsta en kvinna som vill ha många nya kontakter kan göra, medan det (sorgligt?) nog är optimalt att använda sig av Myspace-vinkeln.

Myspace-vinkeln

Denna vinkel beskriver kort som tas snett ovanifrån, vilket populariserades av unga tjejer på Myspace för länge sedan. Myspace-vinkeln gör att haka och käkben ser mindre ut, samtidigt som ögonen blir större, vilket ger illusionen av ett mer feminint och smalare ansikte som i de flesta fall faktiskt ser mer attraktivt ut. Dessutom är det väldigt lätt att ”råka” få med urringningen med en sådan kameravinkel.

Chansen att ett meddelande leder till en konversation för kvinnor

De kvinnor som har en urringning eller använder myspace-vinkeln får visserligen många meddelanden per månad, men det viktigaste är ju egentligen vilka meddelanden som faktiskt leder till att en konversation startas där båda parter skickar meddelanden till varandra upprepade gånger. Resultaten kan ni se i diagrammet här nedan.

Chansen att ett meddelande leder till en konversation

Här ser vi att det är överlägset bäst att göra något intressant på sin profilbild som kvinna, så ifall du faktiskt är ute efter något mer än bekräftelse i din nätdejting så är det min rekommendation.

Ska kvinnor le eller inte?

I diagrammet nedan ser du effekten av kvinnors ansiktsuttryck på profilbilden.

Kvinnors ansiktsuttryck på profilbilden

För kvinnor är det bäst att hålla ägonkontakt med kameran och le eller se flörtig ut på sin profilbild. Att inte le verkar sällan vara en bra idé för kvinnor.

De tekniska detaljerna för att optimera din profilbild

  • Använd systemkamera

Ju bättre bildkvalitet, desto attraktivare kommer du se ut och fler personer kommer vilja dejta dig. Ett tips är att ta bilderna i bra dagsljus, då även relativt billiga kameror oftast presterar mycket bättre än i dåligt ljus.

  • Stäng av kamerablixten

I genomsnitt lägger kamerablixten på ungefär 7 år på din ålder, vilket generellt får dig att se mer oattraktiv ut, då det tar fram pletor och rynkor som inte skulle synas med en mjukare mer utspridd belysning. Detta gäller dock ej för indirekt blixt, men de flesta har inte tillgång till det, så det enkla tipset är att helt enkelt stänga av blixten och använda dagsljus istället.

  • För fotoproffsen: Använd ett kort skärpedjup

På det sättet får du en bild med suddig bakgrund där bara du är i fokus. Det ger ett mer personligt intryck vilket höjer attraktiviteten för din profilbild.

Fler artiklar om profilbilden

http://sverigesradio.se… – http://sverigesradio.se….. – http://www.aftonbladet.se/wendela/article16011571.ab
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.503405….. – http://computersweden.idg.se…..
http://pcforalla.idg.se…. – http://pcforalla.idg.se….

Kolla in min videokurs för att bemästra nätdejting om du vill lära dig mer. Kommentera och diskutera gärna!