Nätdejting – 5 tips för att få dejter på nätet

Nätdejting - så får du dejter på nätetHar du någon gång upplevt att det är både svårare och mer tidskrävande att få en dejt och träffa en tjej på nätet än det är i verkligheten? Jag har själv varit i den situationen och efter 100-tals timmar av studier och experimenterande har jag hittat vad som fungerar på nätet.  Här kommer mina tips kring de 5 viktigaste områdena för att lyckas med din nätdejting och faktiskt börja träffa tjejer på nätet utan att behöva slösa timmar framför datorn varje dag.

1. Profilbilden

Det är sorgligt men sant, på nätet är alla – både tjejer och killar – mer ytliga än någonsin. Din profilbild är den enskilt viktigaste faktorn för hur ofta tjejer kommer svara på dina meddelanden och skriva till dig. De goda nyheterna är att det inte bara handlar om att vara snygg, jag skulle vilja påstå att nästan vem som helst skulle kunna fixa en profilbild som skulle rankas som en 8 av 10. Lär dig hur du gör en bra profilbild här.

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

2. Första meddelandet

För att skriva något som tjejer svarar på behöver du egentligen bara fråga dig själv en sak när du skrivit ditt meddelande – Är det här intressant och stimulerande för tjejen att svara på? Om ja – bra! Annars är det bara att skriva om ditt meddelande. För att något ska vara intressant är det också viktigt att det är relevant för tjejen, gör ditt meddelande relevant genom att koppla det till något hon skrivit i sin profil eller någon detalj i någon av hennes bilder.

Exempel på dåliga meddelanden många killar skriver:

  • ”hej! läget?”
  • ”snygg! vad händer i helgen?”
  • ”hej vill du träffas?”

En stimulerande och relevant fråga:

”Jag ser att du gillar att resa, om du fick resa var du ville just nu, vad skulle du välja?”

Det andra du behöver tänka på är att sticka ut från det andra killar skriver, räkna med att de snyggare tjejerna kan få mer än 10 meddelanden om dagen.

Läs också min andra artikel där jag går igenom fem andra viktiga saker för att maximera din svarsfrekvens när du skriver första meddelandet.

3. Konversationen fram tills första dejten

Konversation på nätet

Efter att du fått ett svar på ditt första meddelande inleds det andra steget i nätdejtingen. Här gör många misstaget att de frågar efter ett nummer eller en dejt alldeles för tidigt. Grejen är återigen att skilja ut dig från alla hundratals killar som tidigare skrivit till henne – ingen är rädd för att fråga ut någon på internet! På grund av detta så är de flesta tjejer måttligt imponerade av dig om du gör det. Skilj dig istället från den stora massan genom att fortsätta er konversation och försöka lära känna tjejen lite bättre samtidigt som du låter henne känna dig. Sedan efter att du skrivit 3-5 meddelanden till henne på det spåret så föreslår du en dejt med henne. En tumregel är att ju mer du stressar och pushar för en dejt, ju svårare och längre tid kommer det att ta, medan om du tar det chill och inte ens nämner det de första meddelandena så kommer du få en dejt med minimal ansträngning.

Jag brukar också ha som princip att sällan skriva mer än 10 meddelanden till en tjej. Om du inte lyckats få en dejt efter 10 meddelanden så är sannolikheten hög att den tjejen mer är ute efter bekräftelse än att träffa någon och din tid är bättre spenderad på att leta efter nya, mer intressanta tjejer. Många undrar också hur de ska skriva och hur ofta de ska svara, om du är osäker på detta så är ett säkert kort att imitera hennes sätt att skriva, båda hur långa meddelanden, användandet av smilies och hur ofta hon svarar.

4. Din presentation

Presentationen är ej särskilt viktig när du aktivt tar kontakt med tjejer på nätet, eftersom det som kommer påverkar om de svarar eller ej till 90% beror på din profilbild och ditt första meddelande. Om du däremot vill nätdejta mer passivt, det vill säga att du väntar på att tjejer ska ta kontakt med dig är presentationen mycket viktigare då den i princip byter ut det första meddelandet du skickar till tjejen. Det hjälper dock självklart att ha en bra presentation till din dejtingprofil.

En bra profiltext skiljer ut sig från de flesta andra killars profiler. Tricket för att skilja ut dig från andra är att både vara personlig och extremt specifik. Säg inte att du gillar att vara med dina vänner, för det gör alla andra, säg istället något kul du gillar att göra med dina vänner. Exempelvis, ”På varma sommardagar är det bästa jag vet att åka ut med mina vänner (och kanske dig?) till Brännö i Göteborgs skärgård. Där snorklar, grillar och chillar vi. ”

Men kontentan är att din tid är bättre investerad i att skriva till tjejer eller fixa en bättre profilbild, ifall du inte är ett litterärt geni eller verkligen har motivation att skriva en riktigt bra presentation. Jag vet att detta är ett kontroversiellt råd, men av min erfarenhet får du bättre resultat utan presentation än med en medelmåttig presentation. Och målet med mina tips är att de faktiskt ska ge dig resultat.

5. Vilka tjejer du skriver till

Faktum är att de ”snyggaste” tjejerna på en nätdejtingsajt får en oproportioneligt stor del av alla meddelanden, medan de oftast svarar på en väldigt liten andel av de meddelanden de får. Genom att bara skriva till de allra mest populära tjejerna sätter du upp dig själv för att misslyckas. Sedan har vi också tjejerna som nästan jämt är inloggade, de får också en alldeles för stor del av alla meddelanden vilket gör att  du har en mindre chans där, samtidigt kan man fråga sig vad de tjejerna som är inloggade så ofta är ute efter? Ofta är det inte att dejta – utan att få bekräftelse och ha roligt. Bli inte en av alla clowner som försöker behaga en tjej som ändå inte ger något tillbaka. Det finns dock tre kategorier av tjejer som många killar glömmer bort, där ofta de bästa tjejerna gömmer sig.

Tjejer utan bild

Här är kategorin som får allra minst meddelanden på nätet, men också den kategori som oftast svarar (förutsatt att de är aktiva användare). I många fall kan det vara väldigt attraktiva tjejer som väljer att skippa bilden för att de är trötta att bli dömda efter sitt utseende.

Tjejer med en dålig bild

Tjejer med bilder som har en dålig upplösning eller är tagna ur en ofördelaktig vinkel får både mindre uppmärksamhet av killar på nätet samtidigt som de nästan garanterat är snyggare i verkligheten. Det krävs dock ett gott öga för att bli bra på att känna igen när så är fallet.

Tjejer som precis blivit medlemmar

Dessa tjejer har ännu inte hunnit få hundratals meddelanden och är av den anledningen mycket mer benägna att svara på dina meddelanden. Dessutom så är det större chans att detta är en tjej som faktiskt är sugen på att prova på nätdejting och gå på dejter och inte bara utnyttjar ”systemet” för att få obegränsat med uppskattning och uppmärksamhet.

Kommentera och dela med dig av dina problem och erfarenheter kring nätdejting!

Bildkällor: 1