Så får du tjejen att jaga DIG

Kvalificering - så får du tjejen att jaga och gilla digÄr du trött på att alltid vara den som jagar tjejen? Har du någon gång velat att en tjej ska investera och kämpa lika mycket för att få dig som du kämpat för henne? Har det någon gång hänt dig att du fått en tjejs nummer och hon sen inte svarat när du ringt? Läs vidare för att lära dig en teknik som får tjejen att jaga dig och gör att du inte längre kommer behöva oroa dig ifall du fått rätt nummer eller ej.

Tekniken jag pratar om kallas kvalificering. Med kvalificering vänder du helt på de vanliga rollerna. Istället för att själv försöka bete dig attraktivt och imponera på tjejen, får du tjejen att försöka vinna ditt intresse. Du får henne att visa att hon förtjänar din uppmärksamhet och jaga efter ditt intresse.

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Det kanske låter för bra för att vara sant, men det är enklare än man kan tro. För att kvalificera en tjej så behöver du bara ställa henne en fråga eller ge ett påstående kring något personligt som du gillar med tjejer. Om hon svarar ”rätt” så belönar du henne.

Ett exempel på en kvalificering

Säg att du har pratat med en tjej en stund och fångat hennes intresse, du vet att du gillar tjejer som är intresserade av musik. Då kan det låta så här:

*några minuter in i konversationen när du byggt attraktion och märkt att hon är intresserad av dig*
Du: ”Så vad gillar du att göra på fritiden?”
*kvalificerande fråga*
Hon: ”Jag gillar att spela basket, lyssna på musik och vara med mina vänner.”
Du: ”Ok, så vad gillar du för typ av musik?” *följdfråga*
Hon: ”Just nu är det mycket punk och 80-tal.”
Du: ”Coolt! Jag gillar att du har sån stor variation på det du lyssnar till, att du har din egen unika smak.” *belöning av en egenskap du gillar*

Detta får tjejen att känna att du gillar henne av djupare anledningar än bara hennes utseende, vilket gör att hon känner en starkare attraktion till dig och vill ha dig ännu mer. Samtidigt visar du att du har ett högt värde och att det är du som väljer henne, inte att hon väljer dig – på det sättet slipper du helt att ”bevisa” dig inför henne. Utan hon blir den som får bevisa sig för dig. I exemplet ovan skulle du antagligen märka hur hon försöker framhäva sin unika musiksmak i fortsättningen av konversationen, eftersom det är en egenskap du belönat henne för. När du bemästrar detta kommer det inte längre vara du som jagar tjejen utan då blir det hon som jagar dig.

Hur kvalificerar man?

Du kvalificerar henne genom att ställa frågor eller påståenden som får henne att berätta intressanta, coola och bra saker om sig själv. Det är också viktigt att du följer upp med följdfrågor på dina kvalifikationer för att visa att ditt intresse faktiskt är genuint. För att få ett bra svar när du kvalificerar en tjej behöver du redan ha fångat hennes intresse och etablerat en konversation, detta har jag bland annat gått igenom i mina artiklar om hur man träffar tjejer i vardagen och hur man pratar med tjejer.

Man kan grovt dela upp kvalificeringar i tre nivåer, jag rekommenderar att du börjar med den lägsta nivån och sen gradvis höjer nivån på dina kvalificeringar för att långsamt bygga upp hennes intresse och minimera risken att hon tappar intresset eller inte vill svara.

Små kvalificeringar

Små kvalificeringar är frågor eller påståenden där tjejen kan svara ja med lite eller ingen tankekraft. Jag föredrar att använda påståenden i den här fasen. De ska i princip bekräfta positiva saker i tjejens självbild. Exempel är:

 • Du är trevlig
 • Du är gullig
 • Du är cool
 • Du är rolig
 • Du är smart
 • Jag gillar din utstrålning *beskriv hennes utstrålning, ex. varm, energisk, vänlig, öppen*

Formulera kvalificeringen så att den passar in i konversationen. Det fina med den här typen av kvalificeringar är att de samtidigt är komplimanger tjejer vill höra vilket ökar chansen att tjejen kommer ta till sig av det. Dessutom aktiverar kvalificeringen den delen av hennes personlighet så att hon kommer bete sig mer i linje med det, vilket resulterar i att hon beter sig på ett sätt som hon vet att du gillar. Med en sån enkel komplimang så har du nu börjat att vända på era roller så att det är hon som försöker få dig att gilla henne ännu mer genom att bete sig på det sättet. Prova själv, det kommer vara en härlig känsla  första gången du märker att en tjej ändrar och förstärker ett beteende som du belönat henne för, till exempel att tjejen börjar bete sig mer gulligt efter att du sagt att du gillar hennes gulliga stil.

Medelstora kvalificeringar

Medelstora kvalificeringar kräver lite mer tankekraft och investering från tjejen. Exempel är:

 • Vad är din passion i livet?
 • Vad drömmer du om?
 • Vilken nationalitet/dialekt har du?
 • Vad gillar du att göra på fritiden?
 • Vad fick dig att välja ditt jobb/din studieinriktning?

Det är här du kommer märka ifall hon är intresserad eller inte, då hon kan välja att inte svara eller ge dig ett kort och dåligt svar om hon är ointresserad av dig.

Stora kvalificeringar

Stora kvalificeringar är frågor och påståenden där det är uppenbart för tjejen att du kvalificerar henne. Om hon är tillräckligt investerad i dig så kommer hon ändå att svara på frågorna då hon accepterar rollen att det är hon som jagar dig och behöver visa att hon förtjänar dig. Exempel är:

 • Vad gör dig så speciell jämfört med alla andra tjejer?
 • Vad skulle du bjuda mig på för mat ifall vi skulle äta middag tillsammans?
 • Vad är din bästa egenskap?

Ifall hon svarar positivt på den typen av frågor, då vet du att säkert att hon vill ha dig. Frågan är om du vill ha henne och om hon förtjänar en plats i ditt liv? För det viktigaste syftet med kvalificering är egentligen att sortera ut rätt tjej till dig, det är bara en trevlig sidoeffekt att hon blir mer känslomässigt investerad och kommer börja jaga dig när du använder kvalificeringen rätt.

När ska du kvalificera tjejen?

Kvalificera tjej
När du märker att hon är intresserad av dig och att du etablerat en konversation med henne så är det ett bra läge att börja kvalificera henne. Ifall du försöker för tidigt finns en stor risk att hon inte kommer nappa vilket gör att interaktionen rinner ut i sanden och hon tappar intresset. Och ifall du aldrig gör det finns det stor risk att hon aldrig kommer svara när du ringer henne, då det ofta inte räcker med enbart attraktion för att en tjej ska vilja träffa dig igen – utan hon behöver också känna att hon är speciell och att du faktiskt gillar henne som person och inte bara för att hon är söt eller snygg.

Vad ska man kvalificera tjejen på?

Fråga dig själv vad du gillar hos tjejer mer än deras utseende? Vad har du för krav på andra människor du vill ha i ditt liv? Fundera över vad du verkligen vill ha i en tjej och när du blivit medveten om det så kan du också mycket enklare se det när du väl träffar en tjej med de egenskaperna du uppskattar. Använd dig också av kvalificerande frågor som handlar om det du gillar hos tjejer för att snabbt sortera ut rätt tjejer. Exempelvis, om du gillar tjejer som läser böcker, fråga henne vilken hennes favoritbok är.

När fungerar inte kvalificering?

Det finns två fall när kvalificering inte fungerar:

1)   När hon ännu inte är attraherad av dig – vilket betyder att du behöver bygga mer attraktion och fånga hennes intresse innan du ger dig in på kvalificeringen. Ett tecken på att du inte fått hennes intresse än är korta och ointresserade svar som ”Jag vet inte.”

2)   Det andra fallet är för att hon är nervös eller blyg och är rädd för att ge dig ”fel” svar. Då är det viktigt att du noterar att hon ändå anstränger sig och belönar henne för det så att hon kan slappna av mer.

Ett vanligt misstag

Misstaget många gör i början när de försöker lära sig att kvalificera är att de har som mål att kvalificera tjejen istället för att lära känna tjejen. Det gör att det lätt blir fejk och oäkta vilket tjejen märker. Utgå istället med inställningen att du vill lära känna tjejen och letar efter de egenskaper du uppskattar hos tjejer. Då kommer du märka att kvalificeringen istället kommer helt naturligt samtidigt som du får en mycket bättre respons då det kommer kännas äkta.

Har du provat någon av teknikerna i denna eller en tidigare artikel? Maila mig och berätta hur det gått! Jag uppskattar också all input på ämnet, läser allt och svarar på det mesta. Kommentera! 

Bildkällor: 1, 2