10 anledningar till att en tjej inte svarar på nätdejtingsidan

Anledningar till att hon inte svarar på nätetTillhör du en av dem som tar det smärtsamt personligt när svaret uteblir från kvinnan du har försökt att inleda kontakt med en tid? Kan du inte sluta fundera på vad du gjorde för fel? Att sväva i ovisshet kan för många vara oerhört arbetssamt, och att lista ut varför någon som kanske bor hundratals mil bort inte svarar på ett mail kan vara en mycket ansträngande uppgift. För att inte säga omöjlig.

Med denna lista vill vi skänka dig en hjälpande hand i processen att sätta stopp för ovissheten och gå vidare. Genom vår utarbetade lista över de vanligaste anledningarna till ett uteblivet svar är vår förhoppning att du inte längre ska ta det lika personligt, och i och med det ohämmat fortsätta din resa i sökandet efter den rätta i dejtingens cybervärld.

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

  1. Hon har redan kontakt med ett antal killar på dejtingsidan, och känner att det räcker för tillfället.
  2. Hon har fattat tycke för någon utanför dejtingsidan, och därför inte är aktiv på samma nivå som tidigare.
  3. I värsta fall är det en fejkprofil du har tagit sikte på. Kanske är det en medelålders man i stripigt hår och mockaskor istället för den vackra kvinnan med bruna ögon och lockigt hår som du tror sitter på andra sidan nätkonversationen.
  4. Hon är inte alls aktiv på dejtingsidan överhuvudtaget, hon kanske bara vill gotta sig i bekräftelsen.
  5. Tjejen du försöker skapa kontakt med har inlett ett förhållande och helt enkelt glömt att avsluta sitt medlemsskap.
  6. Det var någonting med ditt meddelande som inte föll henne i smaken. Du gav antingen ett för kaxigt intryck eller så upplevde hon dig alldeles för återhållsam. Kanske skrev du för mycket om dig själv så att spänningen försvann.
  7. Det var någonting med ditt profilfoto eller något annat foto som inte föll henne i smaken. Det kan vara att de specifika fotot var för dåligt.
  8. Populära tjejer på de lite större dejtingsidorna kan få upp till 100 mail/dag(!). Då är det mycket lätt hänt att vissa försvinner i mängden. Många mail på dessa tjejers profiler raderas för att hon helt enkelt inte orkar läsa alla.
  9. Någonting kan ha kommit i vägen, och att sätta sig vid datorn för att besvara mail på dejtingsidan blev troligtvis hopplöst bortprioriterat.
  10. Hon har bara glömt att svara på ditt mail. Den mänskliga faktorn skonar inte någon..

Alla som har gett sig in dejtingvärlden har troligtvis erfarit ett eller flera uteblivna svar i en mailkonversation. Tankarna sätter igång, och inte sällan börjar vi analysera våra beslut och valda taktiker. Vi ifrågasätter ordval, ämnen och kanske känner vi ett växande obehag i situationen och börjar ifrågasätta oss själva och vår plats i dejtingvärlden. Tanken på misslyckanden sveper över lärdomar och insikter som följer, och till slut blir det så överhängande att vi överväger att ge upp.

Ge inte upp. Resan kan vara krokig, och för närvarande kanske du inte alls känner dig motiverad att logga in på den fasansfulla dejtingsidan igen, men glöm aldrig att alla har någonting att erbjuda. Du har någonting som eftersöks av flertalet kvinnor. Det gäller bara att leta rätt på dem!

Så ge inte upp. I dejtingvärlden finns en uppsjö av lärdomar, både om dig själv och andra människor, som du kommer att ha oerhört stor nytta av i övriga livet. Jag ska förklara vad jag menar, och jag hoppas att det kommer att skänka dig modet åter för att ge dig ut i sökandet efter den rätta.

Hennes respons på ditt mail kan du ju inte känna till om hon inte svarar på det, så det gäller att hitta ett gynnsamt sätt att hantera det på med bibehållen självbild. Huruvida hon tog åt sig av någonting du skrev eller om hon uppfattade dig som kaxig eller mesig, det kommer du aldrig att få veta. Tanken blir direkt hämmande för din fortsatta framfart. Att vända på situationen och se på den utifrån en mer positiv synvinkel kommer därav inte att modfälla dig. Du kommer med bibehållen energi kunna gå vidare för att ta dig an nästa konversation och utmaning.

Var noga med att inte berätta för mycket om dig själv. Det resulterarar oftast i att spänningen svalnar tillsammans med hennes intresse. Det kan vara en bra sak att lägga på minnet och lära sig till nästa gång. Är du ny inom dejting så kommer du att få prova dig fram. Du har intressanta saker att berätta, även om du i läsande stund inte alls tror det. Alla har en spännande historia att berätta, och genom övning kan du finna hörnstenarna i din som gör dig attraktiv och spännande på dejtingmarknaden.

Kom ihåg att förändring inte sker över en natt. Det är viktigt att inte vara rädd för att misslyckas. Att dejta är inte alltid lätt, men med rätt inställning finns det någonting att lära sig i varje ögonblick. Thomas Edison sa en gång: “Jag har inte misslyckats, jag har bara funnit tiotusen sätt som inte fungerar”. Med den inställningen i bagaget kommer du att ta dig till mållinjen, samtidigt som de vitala lärdomarna kommer att finnas lagrade och stadgade i ett starkare du.

Jag finner det svårt att tro att tjejerna på dejtingsidorna inte gör någonting annat än att sitta vid datorn och läsa beundrarbrev. Troligtvis har de åtaganden och intressen som upptar deras tid, och därigenom har du en helt oskyldig anledning till ett uteblivet svar! Någonting kom i vägen, vilket så lätt händer, och tanken på att kika in på dejtingsidan och kolla mailen korsade aldrig hennes tankar den dagen. Den mänskliga faktorn förtydligar vår mänsklighet snarare än att den gör oss till sämre människor. Ha lite tålamod och låt det gå några dagar. Är hon nyfiken, eller rent av intresserad, så kommer ett svar att dimpa ner i din inkorg.

På det hela taget så är det allra viktigaste att du frågar dig själv vad du kan göra annorlunda nästa gång. Konsten att inte ge upp handlar helt enkelt om att glömma och gå vidare. Lyssna, lär och lev livet så som du vill att det ska vara. Älta inte saker mer än vad som absolut är nödvändigt; en egenskap som du kommer att ha lika stor nytta av i dejtingvärlden som i övriga livet. Ett uteblivet svar är bara ett uteblivet svar. Ingenting mer.

Christoffer Andersson hjälpte mig att sätta ord på dessa idéer och tankar.

Kommentera gärna med dina frågor gällande ämnet så ger jag gärna min input!

Bildkällor: 1