Första steget innan du börjar dejta

Första steget innan du börjar dejtaVilken relation vill du ha?

Om ett mirakel skulle ske och du vaknar upp i morgon till det liv du allra helst vill ha – hur skulle det livet se ut? Har du flickvän och vilken typ av relation har ni i så fall? Är du supercharmören som drar hem en ny tjej från krogen varje helg? Eller dejtar du någon men inte så värst seriöst?

Handen på hjärtat, om du ställer dig själv den här frågan, vad blir svaret?

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Oavsett vad just du drömmer om så är första steget till att nå dit att faktiskt inse vad du verkligen längtar efter. För när du vet det, kan du själv ta kommandot över ditt liv och styra skutan åt just det hållet. Många vill gärna tro och tycka att kärlek är något magiskt som bara ska ”hända”, men min absoluta övertygelse är att du själv kan skapa precis den eller de relationer du vill ha.

Seriös relation eller ragga runt?

I mina ögon finns inga rätt eller fel när det kommer till kärlek och relationer, så länge du är ärlig mot dig själv och de tjejer du träffar. Det är bara du som vet om du innerst inne längtar efter att ha en flickvän att umgås med några dagar i veckan, att träffa någon att flytta ihop och dela livet med eller att kunna ragga runt och ha en rad mindre seriösa relationer.

Det viktigaste är som sagt att du är ärlig, både för din egen skull och de tjejer du träffar. Det är lätt hänt att haka på kompisarna som pratar om att ”scora” och vill träffa nya tjejer varje helg – även om du egentligen mest vill ha någon att mysa med framför en bra film. Och lika lätt är det att låta bli att ta upp ämnet med tjejen du dejtar, att du kanske inte är så intresserad av något seriöst – eller att du är precis det.

Min erfarenhet är att ärlighet alltid lönar sig, även om det kan kännas jobbigt att säga precis vad du känner och tycker. Men i slutändan kommer både du själv och andra att uppfatta dig som trygg och självsäker om du vågar vara ärlig med dina känslor och intentioner, helst så tidigt som möjligt.

Skriv en önskelista!

Nöj dig inte med att fundera över de här frågorna, sätt dina önskningar på pränt! Att skriva önskelistor ger dig ett tillfälle att konkretisera dina tankar och medvetandegöra vad du faktiskt vill. Och det är som sagt första steget till att faktiskt få det, dels eftersom det är betydligt lättare att hitta något när du vet vad du letar efter, och dels för att när du vet vad du vill kan du ta konkreta steg för att nå dit.

Vilken sorts relation vill du ha?

Dröm fritt och skriv en lista på vilken typ av kärleksrelation du vill ha. Hur ofta vill du att ni ska träffas och vad ska ni göra? Vad är viktigt för dig att ni har gemensamt?

Till exempel ”någon att skratta och ha roligt tillsammans med”, ”någon att dela vardagen med”, ”fantastiskt sexliv”, ”intellektuella diskussioner”, ”åka på musikfestival ihop”, ”bo i samma stad”, ”resa tillsammans”, ”någon att vara mig själv med”.

Vilken typ av tjej vill du ha en relation med?

Lista drömtjejen; vad har hon för stil, personlighet, egenskaper, intressen? Ett tips är att inte snöa in på fysiska attribut (”stora bröst”, ”blå ögon”) utan snarare på personliga egenskaper.

Vilka värderingar vill du ha i din relation?

Den här listan kan även du som redan dejtar eller har ett förhållande med någon skriva (jag rekommenderar det varmt!). Tänk igenom vilka värderinga du vill ha i en relation. Vad är viktigt för dig, och varför? Lista inte bara ord utan förklara även vad orden innebär för just dig.

Till exempel ”öppenhet och ärlighet – att alltid vara ärlig med vad man känner och tycker, att kunna prata om allt och inte döma varandra”, ”frihet – att inte begränsa varandra på något sätt”.

När du har klart för dig hur du vill ha en relation kan du börja leta efter det du vill ha. Oavsett om du knappt raggar idag, dejtar ibland eller har ett stadigt förhållande kan du gå tillbaka och titta på dina listor då och då och jämföra med hur din verklighet ser ut. Stämmer de överens eller behöver du ändra på något? När man träffar någon är det är lätt att bli förblindad av förälskelse och glömma av hur man egentligen vill ha det. Om du gör förarbetet innan blir det mycket lättare att titta objektivt på situationen och göra ett medvetet val hur du vill ha just din relation.

Bildkällor: 1