10 steg för att skapa en vana att ta kontakt med tjejer

Skapa en vana att ta kontakt med tjejerPrecis som med all form av förändring kommer du inte att vakna i morgon och plötsligt vara en hejare på att ta kontakt med tjejer. Att gå från där du är i dag till ditt önskade läge kräver tid och att du faktiskt gör det som krävs för att nå förändring, oavsett om ditt mål är att träffa din drömtjej, att obehindrat kunna flörta med söta tjejer i vardagen eller att åtminstone inte få tunghäfta varje gång du går fram till någon på krogen.

Ett sätt som definitivt kan hjälpa dig att nå dit du vill är att skapa en vana att ta kontakt med tjejer. Genom att du gör det till ditt naturliga sätt att vara undviker du att missa din drömtjej eller en het dejt på grund av att du tvekar för länge eller blir alltför nervös när du väl tar kontakt. Den senaste forskningen visar att det kan ta allt från några dagar till drygt ett halvår att skapa en ny vana, beroende på hur lätt eller svår den nya vanan är. Att börja äta en frukt om dagen tar till exempel inte lika lång tid som att börja träna tre gånger i veckan, om man tidigare inte tränat alls.

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Beroende på hur lätt eller svårt du har för att ta kontakt med tjejer idag, kommer det ta kortare eller längre tid att skapa en vana av att obehindrat börja prata och flörta med tjejer. Men oavsett ditt utgångsläge, så GÅR det att få in detta som en naturligt del i ditt beteende om du är beredd att kämpa lite för det. Nog snackat, dags för action!

Så skapar du en vana att ta kontakt med tjejer i 10 konkreta steg:

1. Ta fram penna och papper och avsätt en halvtimme
Det här kan låta avskräckande, men faktum är att ingenting kommer att hända om du bara läser den här texten och sen går vidare med ditt liv. Du måste själv jobba för att skapa den förändring du vill ha, och det börjar med att avsätta tid åt att reflektera och skriva ner dina planer. Forskning har visat att de som själva skriver ner sina åtaganden är mer benägna att fullfölja dem, och det är ju precis det du vill, eller hur?

2. Motivera dig själv till förändring

Ta en stund och reflektera kring var du står idag och varför du vill förändra ditt beteende.
På vilket sätt begränsar din oförmåga att ta kontakt med tjejer dig? Vad är det sämsta med ditt nuvarande beteende? Vad är det värsta som kan hända om du håller kvar vid beteendet att inte kunna ta kontakt med tjejer på det sätt du vill? Om du skapar en vana att ta kontakt med tjejer, hur kommer det att påverka ditt liv positivt? Vad är det bästa som kan hända?

3. Konkretisera och visualisera målet

Tänk nu på vad du vill ha istället för ditt nuvarande beteende. Är det att kunna flörta med tjejer på stan? Att vara mästaren på krograggning? Eller att kunna prata med söta tjejer på ett avslappnat och trevligt sätt? Måla upp ditt drömscenario tydligt för dig själv och föreställ dig vad du skulle se, höra, känna och tänka när du tar kontakt med tjejer precis så som du vill.

4. Börja med det minsta steget

Vad är det allra minsta lilla pyttesteget du kan ta för att komma närmare ditt mål? Det kan vara att börja le mot alla du möter, att säga några ord till kassörskan när du handlar, att hålla kvar blicken lite längre eller att gå från ögonflört till att börja prata med snyggingen på krogen. Bestäm dig för något som bara är lite utanför ditt normala beteende, och börja skapa en vana av just det pyttesteget.

5. Testa en kort period

Ge dig själv en kort testperiod då du bestämmer dig för att öva på ditt pyttesteg. Vad känns som en rimlig tidsperiod för dig? Kanske en vecka, kanske en månad. Poängen är att det ska kännas överkomligt och gör-bart. Att säga till sig själv ”jag ska le mot alla jag möter i resten av mitt liv” kan skapa en lätt prestationsångest och kännas i princip omöjligt att faktiskt genomföra, vilket leder till att man inte ens försöker. En rimlig överblickbar tid är inte längre än tre månader för de flesta av oss, så håll dig inom den tidsramen!
När testperioden är över, utvärdera och bestäm dig för om du vill fortsätta öva på just den vanan, förändra något i planen eller gå över till nästa pyttesteg att skapa en vana av.

6. Konkretisera vanan du vill ha

Det största misstaget de flesta gör när de vill skapa en ny vana är att vara alldeles för generella, till exempel ”jag vill börja träna” eller ”jag vill börja prata med tjejer”. Tricket för att lyckas med att skapa nya vanor är att göra dem tillräckligt specifika för att veta när du har lyckats, till exempel ”träna minst 30 minuter 3 gånger i veckan” eller ”småprata avslappnat med kassörskan i min matbutik varje gång jag handlar”.

7. Koppla vanan till en redan existerande vana

Om du kopplar din nya vana till en tidpunkt eller händelse som redan existerar i ditt liv, är det mycket mer troligt att du lyckas nå den förändring du önskar. Ta exemplet med kassörskan, du handlar förmodligen redan mat idag, där kan du enkelt koppla på att skapa en vana av att le, ha ögonkontakt eller småprata. Du kan även till exempel koppla en vana att skapa ögonkontakt med söta tjejer på bussen eller när du äter lunch. Kom ihåg, gör det enkelt och gör det tydligt! Även med små steg kommer du hela tiden framåt.

8. Ha strategier för återfall
Den senaste forskningen kring vanor visar att de som har strategier för återfall är mer benägna att lyckas att skapa nya vanor, än de som inte har det. Tänk igenom vad du kan göra om ditt gamla beteende dyker upp, och hur du kan hantera det för att komma tillbaka på rätt spår igen. Tänk även igenom vilka fallgropar som finns, som kan få dig att återgå till ditt gamla beteende, och hur du kan hantera dem. Det kan till exempel vara att du har en dålig dag och inte har någon lust att le mot kassörskan, eller att kassörskan verkar otrevlig. Hur kan du då ändå se till att genomföra din nya vana?
Kom ihåg att vara snäll mot dig själv, det är okej att falla ur nyskapade vanor. Det viktiga är att du vet hur du ska hantera fallgroparna, och att du ger dig själv en chans att prova igen!

9. Fira!

När man börjar med små pyttesteg kan det vara lätt att glömma av att fira, som att det bara är att nå det stora målet som räknas. Se till att ge dig själv en mental high five, säg ”YES!” högt till dig själv vid spegeln eller bjud dig själv på något du gillar varje gång du genomför din nya vana. Beteendeförändring är både tufft och häftigt, ge dig själv cred för att du tar de steg du tar för att förändra ditt liv i riktning dit du vill!

10. Repetera
När din nya vana har satt sig, du känner dig bekväm med beteendet och behöver inte längre tvinga dig själv eller påminna dig själv att, till exempel, le mot kassörskan (Grattis! Bra jobbat!), repetera steg 1-9 med en ny vana.

Vilken vana skulle du vilja skapa i ditt liv? Som vi gick igenom i punkt 1 så ökar du din chans att lyckas genom att skriva ner det. Kommentera därför gärna och skriv ner det här som ett första steg mot ditt mål!

Bildkällor: 1