15 tips för att skriva en bra presentation till din dejtingprofil

Bli en mästare på nätdejting
Har du någon gång suttit i timmar och försökt skriva ihop en bra presentation om dig själv på en nätdejtingsida, och ändå inte blivit nöjd? Eller kanske tycker du att det är så jobbigt att du inte skrivit någonting? Här kommer mina bästa tips för att skapa en presentation som lämnar ett starkt och positivt intryck på din drömdejt.

1. Skriv som om den du söker sitter rakt framför dig

Skriv som om personen du hoppas hitta sitter rakt framför dig och inte som att du skriver till en stor massa.  Tänk dig att du skriver till en god vän eller någon du gillar, som du precis håller på att lära känna.  Undvik alla former av formaliteter då det är något man oftast använder med personer man känner sig obekväm eller osäker med, vilket bara skapar ett onödigt avstånd mellan er.

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

2. Misstaget med att skriva när du inte vill

Misstaget många gör är att de skriver sin presentation när de är på ett dåligt humör eller känner sig helt oinspirerade. Det leder till de blir mer negativa än normalt, kanske ursäktande, kritiska och fördömande. Skriv istället när du är glad och inspirerad och skippa alla negativiteter, ursäkter och klagomål. På det sättet får du fram din mest attraktiva personlighet på ett naturligt sätt.

3. Så använder du din humor bäst

Humor är en av de mest eftertraktade och uppskattade egenskaperna, så om du har humor använd den även i din presentation. Du ska ha roligt när du skriver. Med det menar jag inte att hela din presentation ska vara ett stort skämt, mer att en mening eller två kan vara av det humoristiska slaget. Annars är det lätt att du bara uppfattas som en clown.

4. Ge värde istället för att ta värde

Istället för att skriva att du är trött på ditt singelliv eller att du längtar efter någon som kan göra ditt tråkiga liv bättre – kommunicera vad ditt härliga liv skulle skulle kunna ge till någon annan. Ifall du verkligen inte känner att ditt liv har något av värde i sig, då kanske det är viktigast att ta tag i det först? Gör något du alltid velat göra, även om du inte vågar! En flick- eller pojkvän är tyvärr inget magiskt piller. Sammanfattat handlar det om att komma från ett rikt utgångsläge där du ger något till den andra, istället för att komma från ett desperat utgångsläge där du behöver något från någon annan.
Bli en mästare på nätdejting

5. Rubrik eller motto till presentationen

Om dejtingsajten du använder har någon form av rubrik eller ”motto” så är det enkelt att sticka ut lite extra med hjälp av den. Den är förmodligen det första personen som läser din profil ser, vilket gör att den är viktig för att ge ett bra första intryck.

Frågan du vill hjälpa den andre att besvara är hur den kan passa in i ditt liv? En bra rubrik får den andre att fantisera om sig själv i ditt liv.

För att skriva en bra rubrik till din dejtingpresentation är det viktigt att den inte bara handlar om dig själv, utan om något som gör att din blivande dejt kan se sig själv i bilden du målar upp.

Här är några exempel på bra respektive dåliga/egocentrerade rubriker:

 • ”Konstnär som vill måla av dig” istället för ”Konstnär som älskar att måla”
 • ”Letar efter solnedgången och dig medan jag löper” istället för ”Gillar att löpa i vacker natur”

6. Stavning och grammatik

Dålig stavning och grammatik kan minska antalet meddelanden du får med upp till 6 gånger enligt statistik som jag skriver mer om i artikeln för hur man skriver första meddelandet.

7. Skriv sammanhängande och konsekvent

Din presentation är i princip din berättelse om dig själv, som ska ge andra ett sammanhängande och konsekvent helhetsintryck av dig som person. Om läsaren stannar upp och börjar tänka: ”Det här hänger ju inte ihop.” eller ”Den här personen verkar ju helt schizofren!” så är det dags att skriva om din presentation ordentligt. Fråga andra efter feed-back för att hålla koll på det här då det är lätt att bli hemmablind med sina egna texter. Varje del i presentationen ska komma som en naturlig följd av tidigare delar.

8. Skriv om saker du gillar att göra

Istället för att prata om abstrakta egenskaper som att du är social, rolig, äventyrlig och intelligent, skriv om saker du gillar att GÖRA och faktiskt GÖR som lyfter fram dina personliga egenskaper på ett konkret sätt. Ifall du vill lyfta fram din äventyrlighet, skriv om ditt senaste äventyr och om du vill lyfta fram hur social du är, skriv om sociala aktiviteter du gillar att gå på.

9. Fråga efter feed-back

När du väl träffar någon på en nätdejtingsida, fråga vad han eller hon gillade med din profil. Då vet du vad som är bra med din profil, fokusera på att förbättra och lyfta fram det ytterligare. Dessutom får du också ett intressant samtalsämne till dejten, som kommer göra att din nätdejt kommer att rättfärdiga och förstärka sitt gillande och val av dig.

Om du träffar rätt på första dejten så kanske det inte behövs, men normalt behöver de flesta gå på många dejter med olika personer innan de hittar någon de matchar riktigt bra med.

Du kan också fråga en bekant av det motsatta könet efter feed-back, de flesta uppskattar att du värderar deras åsikt och att du är beredd att öppna upp dig med något sådant för dem. Att bara sitta med din presentation och dejtingprofil helt ensam är ett enkelt sätt att misslyckas med den då det är så svårt att få perspektiv på saker om sig själv.

10. Var dig själv och ljug inte

Om du ljuger eller får dig själv att framstå i en bättre dagar leder det till två saker du förmodligen vill undvika.

 1. Din dejt kommer bli besviken på dig och i värsta fall helt avtänd.
 2. Du säger till dig själv att du inte duger som du är.

Stå för vem du är så kommer du också märka att du drar till dig fler personer som också gillar dig för den du är.

11. Välj ett bra användarnamn när du registrerar dig

Här har du en grej som är väldigt enkel att göra intressant, men som nästan ingen gör.

Här är några exempel på dåliga namn till dejtingprofilen:

 • ensam kille88
 • djgjj76282
 • Joakim123
 • desperat
 • Jocke
 • MARTIN1

Detta är namn som utstrålar oattraktiva egenskaper, oinspirerade namn, tråkiga namn eller bara alldagliga namn som inte ger något intryck alls om vem du är.

Bra exempel på bra namn till dejtingprofilen:

 • Seglarn
 • Skogslöparen
 • Dinegnazombie
 • Italienaren
 • Till-havs
 • Alltidhängslen
 • Sjungeriduschen

Dessa namn ger alla en intressant bild av olika personer, som kommer attrahera likasinnade. Intressanta namn säger ofta något om vad du gör, gillar eller tycker. Fundera på vad du själv vill förmedla om dig själv som person och försök komma på ett bra namn med det temat så sticker du redan nu ut på ett bra sätt från 95% av alla andra nätdejtare.

12. Om du inte orkar skriva en presentation

Skriv hellre inget än något oinspirerat. Av mina test att döma så får jag bra mycket bättre resultat utan presentation än de gånger jag haft en oinspirerad eller dålig presentation. Var dock medveten om att det krävs att du har en riktigt vass profilbild och skriver intressanta första meddelanden ifall du väljer att skippa presentationen, fördelen med en bra presentation är att även om din profilbild eller ditt första meddelande inte sticker ut, så kan du ändå vinna över en hel del dejter på presentationen.

13. Skriv hellre för lite än för mycket

Låt dina läsare fylla ut den underliggande meningen i presentationen själva, om de gillar din profilbild så kommer de med största sannolikhet fylla i den uteblivna informationen med positiva saker i enlighet med haloeffekten. Haloeffekten är ett psykologiskt fenomen som gör att om vi har ett positivt intryck av någon från första början, så kommer vi tillskriva dem ytterligare positiva egenskaper bara baserat på att vi till exempel tycker att de är snygga.

14. Så sticker ut på ett bra sätt

Den största fördelen, men också nackdelen med nätdejting är att du har så oerhört många valmöjligheter. Detta gör att det blir extra viktigt att du sticker ut med din presentation, tänk att den du skriver till förmodligen läst mellan 10 och 100 andra presentationer som alla liknar varann mer eller mindre. Om din sticker ut och dessutom lämnar ett positivt intryck så kan du vara säker på att din drömdejt väger din profil lite tyngre än alla andras.

Det bästa tipset jag har för att sticka ut är att du inte gör inte det alla andra gör, ta och läs minst 10, helst 100 av dina ”konkurrenters” presentationer och notera vad som är vanligt i dem. Om din presentation liknar dem, då är den antagligen inte annorlunda nog för att du ska märka ut dig i den stora massan av nätdejtingprofiler.

15. Försök inte att attrahera alla

Om du försöker att attrahera alla med din dejtingprofil och presentation så kommer du bara visa upp dig själv som intetsägande och ointressant. Fundera istället på exakt vilka typer av personer du är intresserad av och skriv din profil som om den vore ämnad endast för dem. Var inte rädd för att avvisa eller skrämma iväg personer som du ändå inte är intresserad av. Tänk till exempel på aktiviteter, intressen och platser som den typen av person kan tänkas ha gemensamt med dig och försök få med det i din presentation.

För dig som vill ha ett fullständigt system för att optimera din nätdejtingprofil så kan du läsa mer om vår videokurs för nätdejting HÄR. Videokursen ger dig färdigheter som gör att du kommer bli mer attraktiv på nätet samt få fler svar av de tjejer du skriver till, istället för att slösa din tid med att skriva till massa tjejer med en halvdan dejtingprofil.

Kommentera gärna med dina tankar och frågor! 

Bildkällor: 1, 2