Min erfarenhet av nätdejting (Christoffer)

Erfarenhet av nätdejtingDet tog lång tid innan jag övertalades att ge mig in nätdejtingens labyrinter. En vän till mig, som hade haft stora framgångar via HappyPancake, tjatade hål i huvudet på mig. Jag hade inget förhållande vid den tidpunkten, och visste heller inte om jag ville ha ett.

Efter flera veckor av konstant tjat förklarade jag ovänligt men bestämt för min vän att jag kanske skulle prova i alla fall. Jag menar, vad hade jag att förlora?
Så jag provade.

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Redan vid det första besvarade mailet var jag fast. Kicken var oerhörd. Istället för att spendera vardagskvällarna ute med grabbarna eller hemma framför tevespelet ägnade jag mer och mer tid åt att finslipa mina mejlutskick på HappyPancake.

Jag var tokfast.

Dessvärre gick det ganska trögt en tid. Jag funderade flera gånger på vad jag höll på med. Jag hade ett gäng obesvarade mail i utkorgen, och jag började fundera på vad jag gjorde för fel. Det var ju så lätt, hade min vän intygat.

Med din latino-look så är det klart att det är lätt, sade jag till honom.

Så dök hon upp. Tjejen på bilden som jag inte vågade skriva till. De där ögonen gjorde mig alldeles knäsvag. De där ögonen. Det tog flera veckor innan jag skrev mitt första meddelande till henne.

Hon såg snäll ut, så jag blev inte förvånad när hon sa att hon arbetade inom vården (ja, jag inledde med något så fantasilöst som att fråga vad hon arbetade med).

Vi pratade till och från i flera månader. Jag försökte med andra tjejer, men mina närmanden blev alltmer tafatta halvhjärtade försök. Jag återkom alltid till hennes dejtingprofil, men jag ville inte ta några risker. Jag ville veta exakt vad jag skulle säga innan jag skrev till henne.

Någonstans bytte vi nummer.

Vid ett tillfälle – efter nästan två månaders tystnad mellan oss – fann jag hennes nummer på telefonen en kväll hemma hos min mor. Jag bodde i Eskilstuna då, och hade blivit strandad i Katrineholm på grund av avblåsta planer.

Jag funderade en stund innan jag skickade iväg ett sms till henne. Två dagar senare träffades vi i Nyköping, 1,5 år senare förlovade vi oss och tre år senare föddes vår lilla Elias.

Nätdejting var inte så dumt trots allt.

Bildkällor: 1