Hur du använder rösten för att få tjejer

Hur man använder rösten för att få tjejer

Misstaget många gör när de pratar med tjejer

Ett av de vanligaste misstagen killar gör, speciellt de som är blyga, introverta eller väldigt nervösa är att de pratar alldeles för lågt eller otydligt så att tjejen inte hör dem. Detta känns konstigt och obehagligt för tjejen då hon inte förstår vad du vill, vem du är eller vad du säger vilket väcker en flyktrespons hos henne för att komma ifrån den obehagliga situationen.

”..när du pratar kommer folk att lyssna på dig och känna att det du säger är både viktigt och intressant…”

Jag kan inte upprepa hur viktigt det här är. Jag skulle säga att ungefär 80% av alla killar pratar för lågt och/eller otydligt. Detta uppfattas som att du är osäker och tycker att det du säger är oviktigt. Ifall du istället pratar högt och tydligt så kommer andra istället tro att allt du säger är viktigt, även om det inte är det. Det är också mycket mer intressant att lyssna på en person som verkar tycka att det den säger är viktigt. För vissa personer som är väldigt blyga eller tystlåtna kan det kännas som att de skriker om de bara pratar normalhögt, ifall du är en av dem är detta extra viktigt för dig.

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Ett exempel på effekterna av hur man använder rösten på olika sätt

Jag minns speciellt en klient jag hade på mitt 3-månadersprogram. Han gick fram till tjej efter tjej och försökte inleda en konversation, men tjejerna bara gick vidare och kollade obekvämt på honom. Han kände sig jättedissad och nedslagen och jag kunde inte riktigt förstå vad det var han gjorde för fel tills jag ställde mig riktigt nära för att lyssna på honom när han tog kontakt. Då hörde jag direkt att han pratade alldeles för lågt – tjejerna hörde honom inte! Hur brukar du själv reagera om någon på stan säger något till dig som är omöjligt att höra? Jo, de flesta bara går iväg och låtsas som ingenting för att undvika obehag. Så då satte jag in en extra röstträningssession för honom och genast märktes skillnaden i hur tjejerna plötsligt sken upp i ett leenden och stannade för att lyssna på honom.

Steg 1:  Ta reda på hur du använder rösten när du pratar

Fråga personer i din omgivning efter ÄRLIG feed-back på hur du pratar. En annan form av feed-back är om folk ofta frågar dig vad du sa, vilket är ett tecken på att du pratar för lågt eller otydligt. Ofta kan dock problemet visa sig först när du pratar med tjejer du är intresserad av, då behöver du fråga en kompis eller en dejtingcoach efter feed-back när de har observerat dig. Ett annat tecken som jag märkt hos vissa av mina klienter är att de beskriver det som att det känns som att de skriker ifall de bara pratar normalhögt.

Steg 2: Träna upp din röst

Tvinga dig själv att prata lite högre än vad som känns bekvämt, på det sättet vänjer du din hjärna långsamt vid din nya volym så att det kommer kännas normalt så småningom. Samtidigt tränar du upp din diafragma, din lungkapacitet och dina stämband så att de enklare klarar av att hålla en hög och tydlig volym. Detta kommer göra att du känner dig mycket mer självsäker.

Steg 3: En teknik när du vill förföra en tjej

Ett liten teknik jag brukar använde mig av när jag vill förföra en tjej, ofta när jag ringer upp henne för första gången, är att tala något långsammare med en mörkare röst än vanligt. Det passar bra i situationer där du inte behöver prata högt och det inte finns något eller någon annan som konkurrerar om ljudutrummet. Detta får dig att verka extra avslappnad, självsäker och attraktiv.

Steg 4: Effektivisera din röstanvändning

För att inte bara låta gapig och jobbig är det viktigt att du lär dig prata högt på rätt sätt. Det gör du genom att använda din diafragma istället för din hals när du pratar. Det bästa sättet för att lära dig det är att sjunga, med fokus på att använda diafragman. Ett sätt att känna av om du använder diafragman rätt är att stå upp, ha lätt böjda knän och slappna av i nacke och axlar, håll dina händer på midjan och prova att sjunga eller bara säg hej högt och tydligt. Ifall du känner att magen spänner sig när du trycker ut luften gör du rätt, ifall du inte känner något i magen eller att det låter ansträngt behöver du träna mer. Det handlar om att slappna av och samtidigt spänna din diafragma. På det sättet kan luften pressas ut med ett mycket bättre tryck vilket ger din röst en större pondus. När du använder diafragman på det sättet när du pratar kommer folk att lyssna på dig och känna att det du säger är både viktigt och intressant.

När du tar upp en större del av rummet med din röst kommer din hjärna dessutom omedvetet tänka: ”Eftersom jag tar så mycket plats med min röst så måste jag vara väldigt självsäker.”, vilket gör att den sprutar ut ännu mer hormoner i din kropp som gör att du faktiskt känner dig lugn och självsäker. I enlighet med samma princip som vi gick igenom tidigare i artikeln om hur man blir mer självsäker med tjejer. 

Kommentera hur du brukar använda din röst och om du använt någon liknande teknik!