Nervositet och attraktion – Hur du blir av med klumpen i magen när du ska prata med en tjej

Nervositet och attraktion - hur man blir av med klumpen i magenTycker du att det skulle kännas pinsamt om en tjej du pratar med märker av att du är nervös?

Då är du förmodligen som de flesta andra killar och även som jag själv var för ett antal år sedan.

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Men de flesta killar har inte heller en aning om hur de ska göra för att få en dejt med tjejen de drömmer om den dagen de går förbi henne på gatan, förlamade av sin nervositet. Jag har själv varit där. För de flesta är det mer av en slump att de träffar någon. Det är få förunnat att själva kunna välja ut en tjej, gå fram till henne, bygga attraktion, börja dejta och tillslut göra henne till sin flickvän.

Men det finns en hemlighet för hur man använder sin nervositet till att bygga attraktion. Det låter galet, men det har bevisats fungera gång på gång på gång. Läs vidare för att förstå hur det fungerar.

Metod: Bemöt och transformera din nervositet

Nervositet aktiveras när din hjärna vet om att den kommer behöva göra något som är väldigt utmanande, då förbereder den dig genom att aktivera din nervositet och spruta ut hormoner i din kropp som gör dig:

  • Snabbtänkt
  • Kreativ
  • Alert
  • Fokuserad
  • Fysiskt aktiverad

Hemligheten är att nervositet inte alltid är något negativt, utan kan transformeras till positiva faktorer som dessa i listan.

Problemet är att när du ser nervositeten som något negativt, så skapas också rädsla i din kropp vilket gör att du inte kan använda dig av alla resurser din kropp gett dig med nervositeten – utan du låser dig istället.

Genom att programmera om din hjärna med den här nya kunskapen får du därför en stor fördel mot alla andra killar, då du kan utnyttja alla de resurser som din nervositet ger dig till 100%. Nervositet är inte längre något du behöver vara rädd för, välkomna den istället.

En berömd studie inom attraktion och nervositet

Det finns en klassik studie av Dutton & Aron år 1974 inom området där manliga besökare i en park blev tillfrågade av en attraktiv kvinna att fylla i ett enkelt test, i det ena fallet på en mycket vinglig bro över ett högt stup och i det andra fallet på en stabil och trygg bro. Männens attraktion till kvinnan mättes därefter genom deras svar på testet och ifall de ringde upp kvinnan (vars nummer de fått). Det visade sig då att männen tyckte att kvinnan var markant mer attraktiv om de träffat henne på den vingliga bron jämfört med den stabila bron. Denna studie var den första av en rad studier som på olika sätt visade hur nervositet, ångest och fysisk aktivering ökar attraktionen till en attraktiv person av det motsatta könet.

Teknik: Bygg attraktion med nervositeten

Det finns en teknik du kan använda för att kunna utnyttja din nervositet ännu mer kraftfullt. Om du kollar tillbaka på listan tidigare i artikeln kan du se att längst ner i den skrev jag in fysisk aktivering. Jaha? Det är väl ganska självklart att man blir fysiskt aktiverad av nervositet tänker du kanske. MEN – det spännande här är vad fysisk aktivering leder till. Det finns nämligen ett mycket stort vetenskapligt stöd för att fysisk aktivering leder till ökad attraktion mellan olikkönade individer. Tillsammans med en annan psykologisk princip – att känslor smittar – blir det här ett oerhört kraftfullt verktyg för att bygga attraktion.

Nervositet smittar nämligen av sig, ifall du blir nervös när du pratar med en tjej kommer det smitta av sig på henne så att hon också känner sig nervös. Detta leder till att ni båda blir mer fysiskt aktiverade vilket i sin tur gör att ni båda kommer känna en ökad attraktion till varandra. Du har nu skapat en sexuell spänning mellan dig och tjejen bara genom att låta din nervositet vara som den är, men ändå gå fram och prata med den där tjejen trots att det kändes jobbigt.

Det blir dessutom ännu bättre än så! I studier har man sett att denna attraktion som ökar av fysisk aktivering sitter kvar i flera veckor – perfekt när du får ett nummer av en tjej och sedan vill boka in en dejt veckan efter. Av min egen erfarenhet så är det de tjejer som jag varit mest nervös av att gå fram till som det oftast gått bäst med, medan jag knappt minns de tjejer jag gått fram till utan att känna någon nervositet.

Kommentera gärna på artikeln och mailkursen! Jag uppskattar all feed-back kring ämnet och på artikeln! Speciellt skulle jag vilja veta vad ni vill läsa mer om i fortsättningen av kursen?