Skillnaden mellan killar och tjejer i nätdejting

Skillnaden mellan killar och tjejer i nätdejtingVad är det egentligen för skillnad på att vara tjej eller kille på dagens dejtingmarknad? Är det verkligen sant att tjejer får minst ett mail om dagen medan killar får vara glada om de får svar på sitt tionde? Stämmer det att det går fem killar på en tjej på de kända nätdejtingsidorna, och hur är det egentligen med kvinnornas krav på killar? I den här artikeln kommer jag gå igenom vad som egentligen skiljer killar och tjejer åt i nätdejting.

Därför är det svårt för både killar och tjejer att nätdejta

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Att nätdejta är ingen dans på rosor för något av könen. Många håller förmodligen inte med här, men låt mig förklara så kommer det snart stå klart. Det här är ett viktigt steg inför fortsättningen, för med den här kunskapen kan vi frigöra oss från förblindade fördomar och antaganden och faktiskt hitta nycklarna till framgång.

Killarnas dilemma

För en kille brukar det svåraste vara att få kontakt med kvinnor. Jag säger inte att det är det för alla, men det är rent generellt svårt för killar att fånga intresset hos en tjej på nätet. Det är bland annat därför det finns kilometervis med råd och tips för hur du som kille ska gå tillväga för att lyckas. Man brukar säga att det går fem killar på en tjej på de största nätdejtingsidorna, och det är faktiskt ingen överdrift. Som kille kan du behöva skicka iväg flera mail innan du får något svar överhuvudtaget, och inte ens då finns det några garantier för att det kommer fungera.

Tjejernas dilemma

Största dilemmat för en tjej är att hon inte vet vad hon söker förrän det dyker upp. Intressant? Jag återkommer till det snart. Det kan tyckas som att nätdejting är rena smörgåsbordet för tjejer. Tittar man på ytan så är det naturligtvis så det ser ut, men låt oss titta lite närmare på det. Tjejer får oftast fler än ett mail om dagen, ibland kan det till och med röra sig om både två- och tresiffrigt antal. Istället för att fundera på vad hon ska skriva tillbaka måste hon börja sålla bland meddelandena för att hon inte har en chans att svara på alla. I många fall hinner hon inte leta upp en intressant kille innan en massa mail har dunkat ner i hennes inkorg. Många tjejer säger att fler än hälften av alla mail som kommer in är sexuella inviter – bland kan det till och med vara så mycket som 80-90% – så visst kan nätdejtingen se ut som ett smörgåsbord för tjejerna, men nu vet du att allt inte är dans på rosor.

Kravbilderna

Nu när vi har klättrat över fördomarna kan vi gå vidare till nästa steg, Här kommer vi ta en titt på kravbilderna och vad som faktiskt är sant idag. Kravbilderna är en debatt som präglas av svåra missförstånd och besvärande kränkningsanklagelser. Hur ska en kille vara? Hur ska hon klä sig? Vilka kläder ska han ha? Hur mycket ska han tjäna?

Hans krav på Henne

Visste du att studie efter studie visar att killar faktiskt föredrar kurviga tjejer? Därav kan vi slå hål på myten om att killar gillar tjejer som svälter sig själva och bara lever på frukt och grönt. Dessutom föredrar en kille att ha en tjej som han kan föra ett samtal med. Det innebär att kvinnan behöver ha en egen tillvaro av något slag, vilket slår hål på myten om att killar enbart går efter utseende och profilbild.

En kille tycker om en kvinna som kämpar för det hon tror på. Det visar på att kvinnan är stark och trygg i sig själv, vilket är grunden till modet att bjuda på sig själv och våga vara glad. Det ger dessutom en bild av att hon är bildad och intelligent. Nu pratar jag inte om att hon ska ha ett toppjobb på ett ledande företag eller ha en juridisk magisterexamen, utan en tillvaro som är hennes utifrån hennes egna förväntningar. Ett eventuellt förhållande ska kunna ske på distans där båda parterna har sitt. Att rädda en kvinna ur en hemsk tillvaro kan kännas som ett hjältedåd till en början, men det leder sällan till någonting bra.

Hon ska kunna njuta av livets frukter och ha roligt. Det finns så mycket ansvar i dagens samhälle att det är viktigt att ha sina intressen och aktiviteter. En kille föredrar en kvinna med egna mål och hobbies. Det gör henne till en gladare och mer jordnära individ med livsglädje. Det är någonting som dessutom uppskattas i allt större omfattning av killar idag.

Hennes krav på Honom

Nu är vi där! I grund och botten har hon en bild av vad det är hon söker, men i egentligen står det inte klart för henne förrän det står framför henne. Hon har lätt för att bestämma när det känns dåligt, och lika lätt att känna när det kan leda till någonting bra, men att på förhand säga vad hon är ute efter är lite svårare. I en kvinnas presentation är det vanligt att hennes bild av mannen hon söker blir väldigt generell. Inte sällan stöter man på tjejer online som söker roliga, charmiga killar med glimten i ögat och livet och framtiden på det torra.

Det faktumet att en tjej kan få flera mail om dagen på dejtingsajterna gör att hon inte behöver söka upp dem. Killar kommer söka upp henne, och därav måste hon sålla mellan dem. Hennes målbild av drömkillen föds ur magkänslan när hon väljer bland killarna, så med andra ord är det ett beslut som växer fram. Killen hon slutligen faller för kanske inte alls har någonting med hennes grundläggande målbild att göra. Han gjorde kanske ett tillräckligt bra intryck på vägen för att fånga hennes intresse.

Sammanfattning

Många killar fruktar nätdejtingen på grund av att kvinnan tar beslut utifrån känslan, vilket är hela anledningen till att intrycket har den största rollen för hela nätdejtingsystemet. Killar är generellt mer beräknande och litar mer till det logiska tänkandet än till den direkta känslan. Det är därför killar vanligtvis söker den första kontakten och kämpar för att försöka lösa “det kvinnliga pusslet” medan tjejer väljer den kille som gör det bästa intrycket på henne och således ger henne den bästa känslan.

Det finns alltså inget “pussel” att lösa. Det är det logiska tänkandet som ställs mot känslan. En kille vill övervinna utmaningen, lösa gåtan och hitta vägen till hennes hjärta, medan tjejen bara vill hitta en kille som får henne att må bra!

Bildkällor: 1