Så visar tjejer intresse på krogen

Så visar tjejer intresse på krogen Enligt mig finns det egentligen bara tre anledningar till att gå ut på krogen; 1. man vill träffa någon att flirta/hångla/ligga med. 2. man håller en kompis sällskap som är ute efter att hitta någon att flirta/hångla/ligga med. 3. man vill ha en kul kväll ihop med sina kompisar, företrädesvis innehållande en hel del alkohol, dans och skojiga märkligheter som enbart skulle kunna uppstå i onyktert tillstånd (som att man till exempel ”råkar” sno en porslinssköldpadda från krogen man är på).

För de allra flesta som går på krogen någorlunda frekvent sammanfaller de här tre anledningarna ibland, men absolut inte alltid. Så, hur i hela friden ska du kunna veta om skönheten du spanat in i baren ens är ute efter att träffa någon? Lugn, om tjejen gör något av följande är chansen stor att hon gärna vill bli raggad på – av dig!

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Hon letar efter ögonkontakt

Om jag är på krogen för att hänga med mina kompisar står jag ofta i en klunga av vänner och pratar och lyssnar intensivt. Jag ägnar helt enkelt all min uppmärksamhet åt dem, och bryr mig inte särskilt mycket om omgivningen.
Om jag däremot gärna skulle vilja träffa en intressant kille kommer jag hålla mig i utkanten av kompisgruppen och då och då låta ögonen vandra runt, i hopp om att hitta någon spännande man att få ögonkontakt med. Samma sak gäller när jag står i baren och ska beställa, är på väg till toaletten eller hänger på dansgolvet, om jag är intresserad av närkontakt med det andra könet ser jag till att se glad ut, titta mig omkring och försöka få ögonkontakt med någon som ser intressant ut. På dansgolvet flyttar jag även omkring en del och är inte så noga med att hålla min position i cirkeln av tjejkompisar, utan vill skapa möjlighet till att börja dansa med någon snygging.

Så, ser du en tjej som ofta ser sig omkring är det ett gott tecken på att hon inte skulle tacka nej till en flirt. Om du dessutom lyckats få ögonkontakt med henne – go for it!

Ett litet tips på vägen; om du får ögonkontakt och hon genast tittar bort behöver det inte betyda att hon dissar dig, utan att hon kanske helt enkelt blir supernervös av att en man tittar på henne (tro mig, det händer!). Titta på henne igen om ett par sekunder, om hon tittar tillbaka är det definitivt läge att ta nästa steg.

Hon lämnar sina vänner

Tjejer gör som bekant allt tillsammans, inklusive att gå på toaletten, så när du ser en tjej gå eller stå ensam på en krog är det förmodligen av en anledning. Självklart finns det undantag, vissa tjejer struntar i den oskrivna regeln och går helt enkelt och kissar när de själva vill och ibland händer det att man på riktigt tappar bort sina vänner i fyllan och villan. Men om jag ska vara riktigt ärlig så kanske man skulle hålla bättre koll på sina kompisar OM det inte var så att man inte skulle ha något emot att råka bli ensam och vara tvungen att hitta nytt sällskap. Att man behöver hjälp att hitta sina vänner kan också vara ett ypperligt tillfälle att ta kontakt med den där snyggingen man spanat in, vilket leder oss till…

Hon börjar prata med dig (av vilken anledning som helst)

”Har du sett min kompis?” / ”Hej, vet du vad klockan är?” / ”Vet du vart man kan röka?” / ”Har du en tändare?”

Om en tjej ställer en fråga kan det mycket väl betyda att hon faktiskt undrar det hon frågar efter, men det betyder antagligen också att hon är intresserad av dig.

Om jag är på krogen och vill ta reda på något kommer jag antingen fråga a) en kvinna eller b) en man jag är intresserad av – eftersom jag vet att om jag börjar prata med en kille kommer han förmodligen tolka det som att jag raggar på honom. Därför väljer jag helt enkelt att fråga en kille som gärna får tro att jag är intresserad.

Antagligen behöver jag inte säga det här, men det betyder även att hon är intresserad om hon visar det mer tydligt, till exempel genom att ge dig en komplimang, frågar om hon får smaka på din drink eller om du vill följa med och dansa/röka/ta lite luft.

Hon ”råkar” vara i närheten av dig

Jag säger inte att varje tjej som går förbi dig på en fullsmäckad klubb är intresserad av dig, men om du tittar dig omkring och ser att hon skulle kunna ha tagit en snabbare väg kan det mycket väl vara så att hon gärna ville komma i närheten av dig, och kanske till och med hamna tio centimeter från ditt ansikte med sina leende läppar eller lägga en hand på din rygg för att komma förbi.

Eftersom det fortfarande inte är helt legitimt som tjej att gå fram till killar för att ragga (och för att jag är en fegis) brukar jag snällt försöka hålla mig i närheten av killar jag spanar in. Så, märker du att du ser samma tjej stå några meter i från dig både i baren och på dansgolvet kan du räkna med att det inte är någon slump!

Kommentera gärna med dina egna erfarenheter och frågor!

Bildkällor: 1