Hur man smsar med tjejer

Hur man smsar med tjejerOkej, så du har fått numret av en söt tjej eller så har du lagt till henne på facebook och nu undrar du vad du ska skriva. Eller så vill du hålla kontakten med din senaste dejt fram tills att ni ska ses nästa gång, men känner dig lite lost i hela grejen med att sms-flirta.

För det första, sms eller facebook-meddelanden är en fortsättning på en relation ni redan har skapat, även om ni bara setts i några få minuter. Oavsett hur rolig eller flirtig du är på sms eller facebook, kommer du förmodligen inte kunna rädda en situation där tjejen undrar varför i hela friden hon gav dig sitt nummer från början. Det viktigaste när du smsar eller skriver meddelanden är att du tänker på vilken nivå er relation är på, och vilken typ av tjej hon är (eller verkar vara, om du inte känner henne än). Läs av stämningen er emellan, är det verkligen läge för det där skämtet, just den personliga frågan eller anspelningen på romantik?

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Med det sagt, här kommer 5 goda tips när det kommer till att smsa med tjejer:

1. Skapa värde

När du är den som tar initiativet till en text-konversation är det också du som behöver skapa värde och ge någonting till tjejen. Om du bara skriver någonting i stil med ”Hur är din dag?” ger det inte tjejen någonting mer än en sak hon behöver göra – svara på frågan och berätta om sin dag. Risken är då att det inte känns kul för henne eftersom det skapar mer jobb för henne än vad hon får tillbaka, och att hon då helt enkelt inte blir så sugen på att svara. Undvik att få det att kännas som att du vill ha någonting från henne, utan se till att hela tiden ge någonting som kan skapa positiva känslor. Det kan handla om allt från att berätta om något  spännande som hänt dig idag, något kul du precis tänkte på eller helt enkelt en rolig bild.

2. Ställ (oväntade) frågor

Samtidigt som du behöver skapa värde, måste du även visa dig intresserad av tjejen. Om du bara berättar om dig själv och ditt liv, skämtar eller skicka roliga bilder utan att fråga om hennes liv kommer du att framstå som en riktigt douche. Ett sätt att både vara flirtig och lära känna tjejen lite mer är att ställa lite oväntade frågor, gärna relaterat till något du just tänkte på eller läste om. Till exempel ”läste nyss en pännande artikel om bergsklättring, det verkar riktigt häftigt. Vad är det mest spännande du gjort i ditt liv?”. Det är inte så noga exakt vad du skriver om, det viktiga är att du låter din personlighet lysa igenom och att du kommer ifrån ”Vad gör du? Hur mår du” som snabbt kan bli ganska tråkigt och som sällan leder någonvart.

3. Låt slumpen styra

Det finns många teorier kring när det är som bäst att smsa en tjej, hur länge man ska vänta på att svara och så vidare. Enligt min uppfattning är den enda teorin som håller att man låter slumpen styra och helt enkelt skriver och svarar när man får lust och tid att göra det. Såvida du inte skjuter upp att höra av dig för att du är rädd för att bli dissad, då är den enda rätta tiden att skriva exakt just nu.

4. Ta rodret (och gör inte mer än du behöver)

Gör det enkelt – ditt mål med att skriva till tjejen är att få henne att vilja träffa dig (igen), inte att slå världsrekord i antal sms per minut. Om du behöver vara charmig och rolig för att sen kunna föreslå en dejt, var rolig och charmig. Men kom ihåg att ibland är det enda som krävs ett ”Vad sägs om att ses ikväll? Biljarden kl sju?”. Ta rodret och föreslå tydligt när, var och hur ni ska ses. Javisst, risken finns att hon säger nej, men om hon ändå inte vill träffa dig behöver du ju inte ägna en massa tid åt ändlöst smsande, eller hur?

5. Kom ihåg att du flirtar

Kom ihåg att det inte är en kompis du smsar med, tänk på att hålla en flirtig och positiv ton. Det är inte läge att spy galla över sitt tråkiga jobb i all oändlighet om du vill behålla attraktionen mellan er. Komplimanger och anspelningar på kärlek och sex fungerar lika bra i textfom som IRL!

Kommentera och diskutera gärna!

Bildkällor: 1