8 roliga utmaningar för att utvecklas socialt

Om du ser till att du har roligt medan du utvecklas ökar chanserna för att du faktiskt vill utmana dig själv och bli bättre på just det du vill. Ett riktigt bra sätt för att utvecklas socialt är att göra övningen till en lekfull och rolig utmaning!

Roliga utmaningar för att utvecklas socialt

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

8 utmaningar för att utvecklas socialt

Välj en utmaning per dag och se det som en lek eller ett spel. De här utmaningarna kan du göra ensam eller tillsammans med en kompis, som ett heldagsprojekt eller en spontan grej medan du väntar på bussen. För varje gång du lyckas ökar du ditt självförtroende, samtidigt som du har roligt!

1. Påfågeln
Väldigt enkel men ändå väldigt spännande. Du måste ha på dig något riktigt iögonfallande, och bära det med stolthet! Låt fantasin flöda, bär en rolig hatt, ett par guldfärgade byxor, rosa skämtglasögon eller en hel maskeraddräkt. Poängen är att öva dig på att agera självsäkert fastän du egentligen känner dig fånig – en oerhört viktig övning då självsäkerhet är grunden till attraktivitet.

2. Ögonkontakt-leken

Den här lilla leken kan bli beroendeframkallande! Försök att få ögonkontakt med alla människor du möter, hela dagen. Om du får ögonkontakt, håll kvar den – den andre måste vara den som bryter. Utmana dig själv att “vinna” leken mer än 90% av gångerna.

3. Hej-utmaningen

Le och säg “hej!” till alla söta tjejer du ser. Hoppa inte över en enda!
En bra nybörjarutmaning för dig som vill kunna ta kontakt med tjejer precis när du vill.

4. Fråga om vägen

Gå fram till en främling och fråga om vägen till en specifik plats. Det här är en enkel lek fylld av rå humor, du kan bara ana hur roligt det är att se människor kämpa för att komma fram till hur du ska hitta, särskilt om du redan vet var platsen ligger! Bonuslek: När personen har förklarat färdigt, säg tack och gå precis åt andra hållet mot hur de förklarade.

5. Hiss-utmaningen

Nivå 1: Ställ dig närmare andra personer än vad du normalt skulle, utan att för den delen inkräkta alltför mycket på deras personliga zon. Stå självsäkert på din plats – luta dig inte mot något, stoppa inte händerna i fickorna eller titta på din mobil.

Nivå 2: Varje gång du åker hiss tillsammans med någon, säg något. Det kan vara vad som helst, en anmärkning på hur långsamt hissen åker, att det är härligt när solen skiner eller vilken spännande arkitektur den aktuella byggnaden har. Du måste säga något varje gång!

Om du sällan eller aldrig får tillfälle att åka hiss, kör dessa utmaningar varje gång du står i en kö istället!

6. Udda konversationer

Hitta på förhand på udda samtalsämnen (som till exempel dinosariers matsmältningssystem, spindlars parningsritual eller bortglömda vetenskapsmän) och välj ut ett. Utmaningen är att under dagen börja prata om ditt udda ämne med minst en person. Du kan stoppa in det under vilken konversation som helst, eller använda det för att inleda en konversation med någon på ett annorlunda sätt.

Den här utmaningen passar väldigt bra att göra tillsammans med en kompis, då ger ni varandra udda ämnen (och kan alltså tävla om att hitta på de mest konstiga sakerna).

7. Minglaren

Nivå 1: Tävla med en kompis om vem som snabbast kan hälsa på alla gäster på en fest. Gör det dock inte för uppenbart att ni tävlar (eller gör det, och se vad som händer!)

Nivå 2: Kom dessutom överens om varsin fråga ni måste ställa till alla innan ni går vidare till nästa person (eller grupp av personer), för att öva på att småprata. Kör gärna en variant på udda konversation-utmaningen och fråga något i stil med “på tal om ingenting, gillar du bacon?” eller “drömde du också om att ha en enhörning när du var liten?”

Bonusnivå: Du måste komma ihåg allas namn också!

8. Rapparen

Yes, du ska försöka freestyla fram en raptext och rappa den inför folk. Även om du skulle framstå som en komplett idiot och inte kan rimma överhuvudtaget, så kommer det definitivt öka ditt självförtroende om du vågar göra det!

Att våga göra bort sig, bete sig märkligt och ändå vara hålla huvudet högt är hela poängen med de här utmaningarna. Låt minst en utmaning bli en del av ditt dagliga liv och lek dig fram till att öka din självsäkerhet.

Bildkällor: 1