7 saker tjejer önskar att du visste

Saker tjejer önskar att du vissteJag kan självklart inte tala för alla tjejer i världen – men det finns en del saker som jag, och säkerligen många andra tjejer med mig, önskar att alla killar visste om. Så här kommer den, en lista med ärlig och konkret inside information från det andra könet:

1. Att lyssna på riktigt är oerhört viktigt

Det mest oattraktiva jag vet är när en kille inte lyssnar på mig utan babblar på om sig själv i all oändlighet. Och även om jag pratar räcker det inte att bara höra för att lyssna – du behöver också visa att du förstår och är genuint nyfiken på mig och vad jag har att säga. Tro mig, det märks om du har din fulla uppmärksamhet riktad mot mig, eller om du sitter och funderar på vad du själv ska säga, vad som händer lite längre bort i lokalen eller vad du ska handla till middag. Och varför skulle jag vilja ge min uppmärksamhet till dig om du inte gör samma sak för mig?

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

2. Det räcker inte med att ställa vilka frågor som helst

När du träffar en tjej är mitt absolut viktigaste råd; ställ frågor, ställ frågor och ställ några frågor till. MEN! Fråga absolut inte saker bara för att fråga, se till att ställa uppföljningsfrågor och spinna vidare på saker ni pratar om eller pratat om tidigare. Och så klart, var nyfiken och lyssna ordentligt på svaren, det är det som är det viktiga!

3. Komplimanger som är genuina och specifika går hem mycket bättre

När du ger en komplimang, var specifik med vad du gillar. Istället för att säga ”du är söt” kan du säga ”du har så söta smilegropar, och dina ögon glittrar så härligt när du ler!”. Och för guds skull, säg bara saker som du verkligen menar! Generella, icke-genuina komplimanger får oss inte att gilla dig mer, snarare mindre.

4. Tjejer tänker också på sex

Jajjemen, otroligt men sant! Tjejer är i stort sett precis lika kåta som killar, vi har dock blivit uppfostrade till att varken visa det eller prata om det på samma sätt som killar. Tjejer lever med en ständig press att inte göra eller säga saker som kan uppfattas som ”horiga” eller slampiga. Att tjejer inte tar initiativ till sex – eller ens till att ragga – beror inte på att vi inte är intresserade av sex. Det beror snarare på samhällets förväntningar på hur tjejer och killar ska bete sig. (Det innebär givetvis inte att alla tjejer går omkring med en hemlig önskan att ligga med just dig, vilket tyvärr vissa män verkar tro.)

5. Tjejer förväntar sig att du ska ta initiativet

Som sagt, tjejer uppfostras inte till att ta initiativ när det kommer till kärlek och sex. Vi må ha kommit en bit på väg när det gäller jämställdhet, men när det kommer till raggning har vi fortfarande långt kvar. Om en dejt går bra (ni har intensiva samtal, skrattar ihop och hon visar tydliga tecken på intresse) förväntar hon sig att du ska ta initiativ till en kyss – många tjejer skulle inte ta initiativet även om hon verkligen ville! På samma sätt förväntar vi oss ofta att du ska börja skapa fysisk kontakt (det är till viss del därför du kan hamna i vänzonen om du inte gör det – för då räknar hon med att du inte är intresserad) och vara den som hör av sig först efter en dejt.

6. Att visa känslor är attraktivt

Det finns en myt bland många män att tjejer inte skulle gilla ”känsliga” killar. Till exempel är det är bara gulligt om du skulle rodna, stamma eller bli känslosam under ett samtal. Att du vågar prata med mig även om du känner dig lite obekväm och osäker visar bara att du i själva verket är modigare än de flesta, vilket är mer attraktivt än den tuffa, hårda killen som aldrig visar några känslor alls.

7. Tjejer älskar små romantiska gester

Jag är en riktig sucker för romantik, och jag tror att många tjejer håller med mig om att ett gulligt sms, en handskriven lapp, en överraskningsdejt eller massor av tända ljus får hjärtat att klappa lite extra. Det kan vara ganska enkelt att få många pluspoäng hos någon du dejtar eller är tillsammans med genom små romantiska gester som visar att du ansträngt dig lite extra för hennes skull.

Den här listan är självklart ingen vetenskap och det finns alltid undantag, men jag hoppas att du har fått lite nya tankar och insikter om hur många tjejer tänker och känner. Kommentera gärna med egna infallsvinklar!