5 vanliga misstag när du nätdejtar

Vanliga misstag när du nätdejtarFår du inte den respons du vill ha när du nätdejtar, eller har du ännu inte börjat testa? Nätdejting kan ibland kännas som en svårnavigerad djungel, och för att du ska slippa ramla i de vanligaste fallgroparna får du här en enkel checklist. Var ärlig mot dig själv och lägg lite tid och energi på att undvika dessa misstag:

1. Dålig profilbild

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Vi börjar med ett av de vanligaste och största misstagen. En dålig profilbild drar ner din attraktivitet enormt. Om din profilbild stämmer in på någon eller några av följande punkter rekommenderar jag starkt att du väljer en ny bild;

  • Dålig bildkvalitet

Se till att din bild är av hög kvalitet, det vill säga att det inte är suddig eller pixlig. Om du har möjlighet, använd bilder från en systemkamera hellre än mobilbilder.

  • Du stirrar rakt in i kameran

Vi får ofta höra att vi ska se in i kameran och le, men statistiken pekar på att mäns profilbilder ger bäst resultat när de inte ler och tittar bort.

  • Bilden är tagen med blixt

Kamerablixten lägger i genomsnitt på ungefär sju år på din ålder, vilket generellt får dig att se mer oattraktiv ut.

  • Bilden är tagen i intetsägande inomhusmiljö

En vit vägg som bakgrund eller att du står uppställd framför köksbordet utstrålar helt enkelt inte så värst mycket spänning. Välj hellre en bild där du är utomhus eller i en intressant miljö inomhus.

  • Du dricker alkohol på bilden

Statistik visar på att kvinnor inte gillar när män dricker alkohol på sin profilbild, kanske för att det inte känns så seriöst helt enkelt.

  • Bilden säger ingenting (eller negativa saker) om vem du är som person

Tänk på att din bild är det första intrycket du gör på tjejen som besöker din profil, se till att den verkligen representerar dig och din personlighet. Vilka kläder, vilken stil du har och vad du gör på bilden spelar stor roll. Undersökningar har visat att män som har med ett djur på sin profilbild får mycket fler svar, så om du inte hatar djur kan det vara värt att prova!

Om det behövs, be en vän eller familjemedlem att ta en ny, intressant bild på dig. Den ansträngningen kommer att löna sig, det lovar jag! Om det finns möjlighet att lägga upp flera bilder på dig själv, gör det. Det minskar risken för att tjejen ska misstänka att du ”råkade” bli snygg på just din profilbild, men inte ser ut så i verkligheten.

2. Intetsägande eller negativ presentation

I och med att du inte är ensam ute i nätdejtingdjungeln gäller det att sticka ut ur mängden för att tjejer ska bli intresserade av just dig. Du kan vara världens bästa kille, men om det inte framgår av din profil kommer du tyvärr att blekna i jämförelse med andra som kanske lagt ner mer tid på att skapa en bra presentation. En intetsägande presentation i stil med ”jag gillar att vara med mina vänner och ha roligt” kommer inte attrahera så värst många. Samma sak gäller om du är negativ, ursäktande, kritisk eller fördömande i din text. Se till att vara glad och inspirerad när du skriver och ta upp saker och skriv på ett sätt som är speciellt med just dig – dina intressen, din typ av humor och så vidare.

3. Ointressant första meddelande

När du tar kontakt med en tjej, kom ihåg att du antagligen inte är den enda som skriver till henne. Precis som med din presentation gäller det att sticka ut från mängden och få henne att känna att du är intressant. Skippa standardfraserna såsom ”hej! hur är läget?”,  ”va händer i helgen?” eller ”vad söt du är!”. Visa istället att du läst hennes presentation, ge komplimanger kring något annat än hennes utseende och ta gärna upp något specifikt ni har gemensamt.

4. Dålig stavning och grammatik i presentation och meddelanden

Undersökningar har visat att dålig grammatik, felstavningar, särskrivningar eller internetförkortningar kan göra att du får sex gånger färre svar än om du stavat och använt grammatik rätt. Om du vet med dig att du har svårt för att stava, använd en ordbehandlare med stavningskontroll för att dubbelkolla det du skriver.

5. Leder aldrig in konversationen på en dejt
Om du vill att ditt nätdejtande ska leda till IRL-dejtande (vilket jag antar att du vill?!) gäller det att du faktiskt leder in konversationen på att ses. Prata inte på om tråkiga saker som jobb och skola tills det rinner ut i sanden, utan föreslå en dejt. Bor tjejen långt bort, eller om du inte riktigt känner dig redo för att ses, föreslå åtminstone att ni ska höras på telefon eller videochatt.

Kommentera gärna!

Bildkällor: 1