Hur man rör vid tjejer och skapar fysisk kontakt

Hur man skapar fysisk kontakt med tjejerOm du vill attrahera en tjej är det i princip en nödvändighet att du vet när, var och hur du ska skapa fysisk kontakt på rätt sätt. Att röra vid henne kommer både öka din attraktionskraft (vetenskapliga studier har visat att beröring leder till känslor av attraktion!) och visa henne att du är intresserad av mer än att bara vara vänner.

Jag kommer i denna artikel dela med mig av mina bästa tips när det gäller hur man rör vid tjejer, både med de viktigaste principerna och ett gäng konkreta tips på hur du kan göra när du träffar en tjej och vill skapa fysisk kontakt.

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Hamnar du alltid i ”vänzonen”?

En av de vanligaste anledningarna till att många killar fastnar i ”vänzonen” är att de inte skapar tillräckligt med fysisk kontakt (i värsta fall ingen alls) med tjejen när de ses. Som sagt, beröring skapar attraktion och utan beröring är det mycket svårare för tjejen att känna sig attraherad av dig – eller för den delen förstå att du är intresserad av ”något mer”.

Min rekommendation är att du ska vara fysisk och röra vid tjejen (se konkreta tips på hur längre ner i artikeln) redan från början när ni ses första gångerna och lär känna varandra. Anledningen är för att underlätta för dig själv och etablera en dynamik där det finns möjlighet att bygga något annat än en vänskaplig relation. Relationer är lättare att bygga upp från början, mycket lättare än att än försöka reparera eller ändra i efterhand.

Gör det naturligt att röra vid henne – och gör det hela tiden

Min rekommendation är att du bör försöka vara fysisk en stor del av tiden som ni umgås, speciellt innan något har blivit etablerat som en riktig relation.
Det här innebär absolut inte att ni ska hångla hela tiden eller att du ska tafsa på henne på något sätt – fysisk beröring och intimitet är inget komplicerat och behöver ofta inte vara mer komplext än att du till exempel håller henne i handen lite extra länge när ni hälsar, håller inne kramen lite längre eller att du tar hennes hand och leder henne dit ni ska. Detta är små och subtila beröringar och väldigt ofta räcker dessa alldeles utmärkt för att skapa den där attraktionen du söker.

All fysisk kontakt och särskilt subtil kontakt kommer automatiskt sätta en annan prägel på interaktionen mellan er och får det att kännas naturligt för er båda att öppna upp er för varandra, vilket även leder till att ni blir mer intima ju längre tiden fortskrider.

Ta det varsamt och var observant på hur tjejen reagerar

Oavsett om det är första gången ni ses eller om ni redan känner varandra och du har insett att du vill skapa fysisk kontakt gäller det att du tar det lugnt och känner av hur hon reagerar. Om  du vill vara på den säkra sidan att du inte framstår som creepy, se till att ha en anledning att röra vid henne (se tipsen nedan). Var varsam och, som sagt, subtil, du bör inte grabba tag någonstans eller ta i på något sätt. Rör lätt vid henne och titta sen på hennes kroppsspråk och ansiktsuttryck, får du en negativ reaktion på dina närmanden (som en tydlig negativ min, hon flyttar sig eller lutar sig bort, hon flyttar din hand eller säger till dig att sluta) så är det okej. Gör ingen stor grej av det utan tagga bara ner och backa två nivåer i er kroppskontakt, sen när stämningen känns bra igen så kan du försöka med något lite mindre och fortsätta bygga upp det därifrån. Var inte heller rädd för att be om ursäkt om du gör ett stort snedsteg, sånt uppskattas då det visar att du ändå respekterar hennes gränser vilket får henne att känna sig mer trygg med dig.

Tänk också på att många tjejer som är lite blygare eller osäkra ofta vill att du ska ta initiativet, men de vågar inte göra någonting tillbaka även om de uppskattar dina försök att ta på henne. Om hon inte gillar det, då ryggar hon tillbaka på något sätt, men om hon istället är stilla och tillåter dina närmanden – även om hon inte heller uppmuntrar det med sitt kroppsspråk – så betyder det ofta att hon vill att du ska fortsätta. Här handlar det om att våga lite på din  magkänsla att hon faktiskt gillar dig. Sen om du feltolkat situationen, be om ursäkt och börja om med en typ av kroppskontakt som ligger tidigare i skalan nedan. Exempelvis om hon ger dig kinden när du försöker kyssa henne, men att hon tidigare låtit dig ta på hennes arm – börja om och se om hon fortfarande låter dig ta på hennes arm när du får ett naturligt läge för det. Sen bygger du långsamt upp stämningen igen. Jag har själv varit med om att jag fått kinden över 10 gånger innan första kyssen. Så länge du är respektfull kommer det alltid finnas möjlighet att försöka igen. Många killar ger upp helt vid första lilla negativa reaktion, de killarna lyckas sällan. Sanningen är att även de mest självsäkra och attraktiva killarna ofta klantar sig och är för framfusiga på ett eller annat sätt – skillnaden är att de inte ger upp bara för att de klantat sig.

Såhär gör du för att röra vid tjejer – konkreta tips

Här kommer några tips på när, var och hur du kan skapa fysisk kontakt med en tjej och på så sätt bygga naturlig attraktion.

Början

Se till att röra vid henne redan under de första sekunderna ni träffas. Då har ni redan etablerat en viss nivå och du kan sen gå vidare med mer beröring ju längre tiden går.

 • Om ni ses på en dejt eller är bekanta sen tidigare, ge henne en stor kram (naturligtvis med ett leende) och håll om henne ordentligt när ni hälsar på varandra.
 • Om någon presenterar dig för henne, på till exempel en fest, skaka hand och håll kvar handen lite extra, le och håll ögonkontakt hela tiden.
 • Om hon säger eller gör något häftigt/roligt, ge henne en high five (gärna en lite mjukare variant där era fingrar möts och liksom glider av varandra, snarare än en stenhård version).
 • Om hon säger något som du håller med om, le, nicka (och/eller säg något instämmande) och rör lätt vid hennes arm.
 • Rör lätt vid hennes arm för att poängtera något du säger eller för att påkalla hennes uppmärksamhet lite extra, till exempel när du frågar henne om hon vill ha något från baren eller liknande.

Mitten

Nu har ni träffats en stund och du har börjat skapa fysisk kontakt. Du kan nu trappa upp genom att till exempel göra något av följande.
Om det är dags att flytta på er, lägg handen på hennes rygg eller ta henne i handen och guida henne framåt. Fungerar särskilt bra om du samtidigt är den som tar initiativet till att, till exempel, gå till baren, eller någonstans där man kan sitta och prata lite mer ostört.

 • Skapa en anledning att röra vid hennes handflata, exempelvis genom att ”spå” henne, titta på hennes ringar eller jämföra handstorlek.
 • Ge henne en komplimang för hennes örhängen, och rör lätt vid hennes örsnibb när du rör vi örhänget. (Kanske låter konstigt, men örat och örsnibben är en väldigt intim del av kroppen! Tänk bara på hur sensuellt det kan vara att bli viskad i örat, eller nafsad i örsnibben…)
 • Om ni är i en grupp och hon säger något som får de andra att skratta, lägg armen om henne och säg något i stil med ”er kompis här är verkligen en riktig pärla!”

Slutet

Om du har spelat dina kort rätt kan du intensifiera beröringen under tiden ni ses, och till slut kan du kyssa henne. Innan dess kan du:

 • Luta dig närmare henne under tiden er konversation fördjupas, och lägga din hand på hennes ben, arm eller hand (beroende på hur ni sitter/står).
 • Ta hennes hand och leka med hennes fingrar.
 • Titta henne i ögonen, le och ge henne en komplimang samtidigt som du rör vid hennes kind, tar hennes hand eller håller henne i midjan.

Självklart finns det mängder med andra sätt och tillfällen, men här är några enkla, konkreta tips du kan börja med. Börja öva, öva, öva och till slut kommer du att märka vad som funkar bäst för just dig.

Bildkällor: 1