Guide: Så skaffar du dig ett liv

Skaffa dig ett livGrunden till att bli framgångsrik i dejtingvärlden kan ibland sammanfattas i två kategorier; antingen har man det, eller inte. Men detta är egentligen bara en vanlig missupfattning och förenkling av verkligheten, framgång inom dejting är ingen egenskap man föds med och bara ”har”. Det handlar om en uppsättning av sociala färdigheter som alla går att träna upp. Oavsett hur dåliga förutsättning man har så är det enda som skiljer i slutändan hur mycket träning man behöver.  Och även förutsättningar kan ändras, som du komemr lära dig i denna guide. Alla kan bli framgångsrika med rätt inställning, träning och ihärdighet.

Så vad är det egentligen som lägger grunden till hur attraktiv du är på marknaden? Handlar det verkligen om hur symmetriskt och vackert ditt ansikte är, eller hur stora bröstmusklerna ter sig under det tajta linnet? Naturligtvis kommer du inte att lida någon större förlust om så är fallet, men det finns en faktor som många anser är av större vikt än de ovan nämnda.

Vad är du för typ av övertänkare?

Gör det här testet och få en skräddarsydd rapport baserad på din unika personlighet och dina mål. Börja förbättra ditt självförtroende, dina konversationer och din förmåga att skaffa vänner - på under en timme.

Skaffa dig ett liv

Det låter nästan som att jag utgår ifrån att du är handlingsförlamad, men i själva verket handlar det om någonting så alldagligt som att se till att det händer saker i ditt liv. Naturligtvis är det inte specifika aktiviteter jag talar om här, utan aktiviteter som lyfter fram dig som individ. Aktiviteter som håller dig motiverad och socialt aktiv trots de långa timmarna på jobbet. Det är de aktiviteterna som tänder den glöd vi beskriver som passion, och med passion i livet så är du på väg mot en fulländad existens, min vän.

Det är passionen som kommer att få dig att lysa, inte bara i dejtingvärlden, utan i livet i stort. Du blir en lyckligare och starkare människa som tar för sig och omfamnar livets alla små egenheter och överraskningar. Du får lättare till ett leende och du kommer få en ärlig chans att ta kontroll över kropp och sinne. Du kommer kunna ta dig an uppgifter och utmaningar med större lätthet, för du kommer bara att notera oron och nervositeten. Du kommer ha full kontroll över dig själv och vad du vill, och den insikten leder i sin tur till ökad självsäkerhet och bättre självförtroende.

Skaffa dig ett liv.

Nu förstår du att jag inte alls menar det bokstavligt, utan att det i all sin enkelhet handlar om att du ska hitta det som lyfter dig till högre höjder. Passion och självförtroende. Det kommer att märkas på dig när du sitter där på din första dejt. Det kommer att märkas för att du redan har ett fulländat liv, så ditt liv hänger inte på just den här tjejen. Det kommer att lysa igenom, och det är det som kommer att göra dig intressant i dejtingvärlden!

Men vart börjar man?

När man sitter där med alla drömmar och funderingar som bara hopar sig i ett stormande hav av vilja och olust, vad gör man? Du kanske inte har den blekaste aning om vad din passion är. Du låter dagarna passera och utför det nödvändigaste samtidigt som du ignorerar den där molande tomheten i din kropp. Du vet att någonting saknas, men du kan inte riktigt sätta fingret på vad.

Som tur är finns det en rad handfasta tips för dig som vill komma ut och göra ditt liv lite mer intressant och innehållsrikt.

Se till att vara bland folk

När du kommer hem från jobbet eller skolan eller vad du nu har för dig på dagarna. sätt dig inte ner. Gör det du absolut måste göra och gå sedan ut igen. Ta en promenad, ta en fika på stan eller gör någonting annat där du har folk omkring dig. Även om det inte är direkt socialt så blir det ändå en form av trigger att se människor. Du kommer att känna dig mer alert i en handvändning. Och vem vet, kanske dyker det upp ett gyllene tillfälle just den här dagen?

Gör det ensam

Nu kanske du höjer ett ögonbryn och undrar om jag verkligen är klok. Att visa sig ute ensam, speciellt på evenemang och aktiviteter, är ett väldigt känsligt fenomen som många gärna undviker. Ingen vill framstå som ensam och utan vänner och bekanta, men det handlar inte om hur du framstår. Det handlar om dig och din fokus. Om du gör någonting med en vän eller bekant så kommer ju fokus att hamna på hen, och därigenom missar du mycket av den sociala utvecklingen som utmaningen ger. Går du ensam öppnar du upp för alla möjligheter ur ett betydligt bredare perspektiv.

Dessa två tips är viktiga grunder i din strävan att bli en passionerad och mer självsäker individ. De kommer att öppna dörrar till en värld du inte trodde fanns. Du kommer att bli varse om din sociala potential, träffa nya, intressanta människor och fullständigt spränga dina inre begränsningar.

Låt oss ta en titt på temat

Inte tar du med dig en vän på första dejten? Nej, du går naturligtvis ensam. Tänk dig då om du sedan en tid tillbaka tagit för vana att ge dig ut ensam för att möta världen. Tror du att du kommer att vara nervös över att träffa en människa då?

Knappast.

Du kommer att utstråla passion och självförtroende, och vid det laget kommer du garanterat ha funnit ditt kall. Du har omfamnat världen och öppnat ditt sinne för nya människor och aktiviteter, och du kommer stolt att beträda tronen som herre över ditt eget liv och det du vill att livet ska ska bestå av. Du kommer att hantera din dejt på ett avslappnat och självsäkert sätt, just för att ditt intressanta liv inte hänger på det. Vad gör det om det inte klickade mellan er? Du går i alla fall tillbaka till en stimulerande och händelserik vardag. Du kommer att hantera misstagen på vägen på ett objektivt och logiskt plan, och du kommer att lära av dem utan att döma.

Skaffa dig ett liv.

Den minsta förändring kan många gånger göra skillnad. Till en början kan det räcka med att du bara visar dig på ett evenemang eller en aktivitet. Woody Allen sa en gång att “åttio procent av framgången handlar bara om att visa sig”. Gå på det planerade evenemanget och se vad som händer. Har du väl tagit dig dit så är du ju där! Den stoltheten har du sedan med dig oavsett om du lämnar evenemanget efter fem timmar eller fem minuter. Kanske träffar du till och med någon ny vän eller en potentiell partner. Vem vet? Just den kvällen kanske blir början på ett livslångt vänskapsband eller en spännande nystart på annan ort. Möjligheterna är oändliga!

Se till att aldrig missa vad livet har att erbjuda, för även om det för tillfället kan vara svårt att se det så finns de en plats för dig där ute. Alla är vi ämnade för någonting, och alla bär vi på en talang!

Så även du.

Vill avsluta med ett stort tack till vår fantastiska skribent Christoffer Andersson som hjälpte mig att sätta ord på dessa idéer. Kommentera gärna!